Dacia Sandero Stepway ÖTV'siz fiyatı 598.000 TL'ye düşüyor!

ÖTV muafiyeti ile sıfır kilometre otomobil satın alma hakkının avantajını kullananlara Dacia Sandero Stepway sadece 598.000 TL’ye satılıyor.

Dacia Sandero Stepway ÖTV'siz fiyatı 598.000 TL'ye düşüyor!

Sıfır kilometre otomobil satın almak isteyenler için piyasada oldukça yüksek fiyatlar görülmeye devam ediliyor. Bu fiyatları düşük hale getirmenin yolları ise her dönem araştırılıyor. Herkes daha uygun fiyat ile sıfır kilometre otomobil sahibi olmak ister ama bu imkana sahip olmak kolay değil. Çok dar bir kapsamda kalmak koşulu ile sıfır kilometre otomobiller bazı kişiler tarafından hemen hemen yarı fiyatına satın alınabiliyor. Bu mucizenin adı ise ÖTV muafiyeti ile sıfır kilometre otomobil satın almak oluyor.

MUAFİYET BELGESİ OLAN ALIYOR

ÖTV muafiyeti ile sıfır kilometre otomobil satın alma hakkı herkesin yararlanabileceği bir hak olmuyor. Bu hakkın kullanılabilmesi bazı koşullara bağlanmış durumda. Öncelikle otomobil bayisinde bu satış işlemini gerçekleştirebilmek için ÖTV muafiyet belgesi alınması gerekiyor. Bu belge de sadece yüzde 90 ve üzerinde engeli olan kişilere veriliyor. Bu kişiler temin edecekleri bu belge ile herhangi bir otomobil bayisine gittiklerinde sıfır kilometre araç alımlarında ÖTV ödemesi yapmıyorlar.

KOŞULLAR BELLİ OLDU

ÖTV muafiyeti ile sıfır kilometre otomobil satın alma hakkı olanlar bunu belirli sınırlar içerisinde gerçekleştirebiliyorlar. Uygulanan sistem gereği ÖTV dahil fiyatı 1.591.200 TL’yi aşmayan sıfır kilometre otomobiller bu imkan ile satın alınabiliyor. Bu sınır aşıldığında ise ÖTV muafiyeti uygulanamıyor.

Ayrıca ÖTV muafiyeti hakkı her bir vatandaşa sadece 5 yılda bir verilebiliyor. Bu imkan ile sıfır kilometre otomobil satın alanlar ise araçları 5 yıl içerisinde satarlar ise ÖTV muafiyeti iptal edilerek ödenmeyen ÖTV’nin ödenmesi talep ediliyor.

DACİA SANDERO STEPWAY ÖTV’SİZ FİYATI!

Dacia Sandero Stepway şu anda 1.075.000 TL fiyat ile satılıyor. Bu çok tutan otomobil ucuz SUV araçlar arasında gösteriliyor. ÖTV muafiyeti devreye girdiğinde ise bu fiyat 598.000 TL’ye düşüyor. Bu düşen fiyat değerlendirildiğinde yarı fiyatına sıfır kilometre otomobil sahibi olma hakkı bazı vatandaşlara devlet tarafından verilmiş oluyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER