Cumhurbaşkanı kararı onayladı! ÖTV'siz satılacak yeni Volkswagen T-Roc yarı fiyatına sahip olacaksınız

Sıfır araç fiyatlarındaki artışlar nedeniyle sıfır araç sahibi olmanın da zorlaşmaya başladığı dikkati çekti. Sıfır araç alabilmek için farklı yollar aranırken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan kararla ÖTV'siz otomobil satışı da onaylandı.

Cumhurbaşkanı kararı onayladı! ÖTV'siz satılacak yeni Volkswagen T-Roc yarı fiyatına sahip olacaksınız

Cumhurbaşkanı kararı onayladı! ÖTV'siz satılacak yeni Volkswagen T-Roc yarı fiyatına sahip olacaksınız - Ülkemizde döviz artışı maliyetlerin de artmasına neden olurken zam haberleri de ardı ardına geliyor. Fiyat artışından etkilenen sıfır otomobiller 2 milyon lira bandına ulaşırken ikinci el fiyat skalası da sıfır otomobillerle yarışıyor. Araç fiyatlarının yükselmesi ve bayilerdeki stok sorunları vatandaşın sıfır araç sahibi olmasını engellerken kredi faizlerindeki yükseliş de vatandaşı zora soktu. Kredi faizleri yükselirken bankalar da kredi musluklarını kıstı. Sıfır otomobil fiyatlarının her geçen gün artması ile birlikte farklı alternatiflere yönelen vatandaşlara rahat nefes aldıracak karar çıktı.

CUMHURBAŞKANI KARARI İLE YAYIMLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ödemeden araç sahibi olma fırsatı doğdu. Artan döviz kuru nedeniyle araç sahibi olmak isteyenler uygun fiyata sıfır araç bulabilmek için araştırmalarına devam ederken Resmi Gazete'de yayımlanan kararla sıfır araçlarda Özel Tüketim Vergisi'nden (ÖTV) muaf tutulan programın kapsamı genişledi. ÖTV'siz araç programının detayları merak edilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı ile ÖTV'siz araç satışından faydalanabilen gruplar da belli oldu.

volkswagen-t-roc.jpg

ÖTV'SİZ ARAÇ FIRSATI AÇIKLANDI

Özel Tüketim Vergisi'nden muaf tutulan araç satışları ile ilgili olarak belirli şartlar bulunuyor. ÖTV'siz araç satışından belirli oranda engelli raporu bireyler faydalanabilirken bu kişiler daha ucuza araç alma hakkı elde ediyor. ÖTV'siz sıfır araç alma hakkı olan engelli bireyler ya da onlara bakmakla yükümlü kişiler, ağustos ayı fiyatlarını araştırırken Volkswagen firmasının ağustos ayına özel ÖTV'siz araç satışı ile ilgili kampanya ortaya çıktı. Volkswagen firmasında ÖTV'siz satışlara dahil edilen modeller belli oldu. Ağustos 2023 tarihi ile Volkswagen'in ÖTV'siz satılan T-ROC modelinde de fiyatlar güncellendi.

volkswagen-t-roc-001.jpg

ÖTV'SİZ VOLKSWAGEN T-ROC FIRSATI

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı kararı ile yürürlüğe giren yasa kapsamında ÖTV muafiyeti 450 bin liradan 1 milyona kadar yükseltildi. Bu kararla birlikte 1 milyon liraya kadar olan sıfır araçlar da engelli bireylerin muafiyet evraklarını tamamlayarak araç alabilme imkanı doğdu. Karar kapsamında ÖTV muafiyetli araçların listesinde artış olurken Volkswagen'in ÖTV'siz T-ROC modelinde fiyatlar da açıklandı.

volkswagen-t-roc.jpeg

Volkswagen'in engelli araç fiyatları normal piyasaya göre uygun fiyatlara satılıyor. Söz konusu kapsam dahilinde Volkswagen firmasından yeni kampanyalar art arda gelmeye devam ederken 2023 model T-ROC modelinde de fiyatlar güncellendi.

AĞUSTOS 2023 ÖTV MUAFİYETLİ VOLKSWAGEN T-ROC FİYAT LİSTESİ

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren ÖTV kampanyası, engeli raporu bulunan vatandaşlara yüzde 80 ÖTV indirimi sağlıyor. Bu kampanya hayata geçirilirken kararla birlikte araç sahibi olma fırsatı elde eden engelli bireyler, Volkswagen markasını radarına aldı. Bu çerçevede araç sahibi olmak isteyen ve Volkswagen'in ÖTV'siz T-ROC modeli ile ilgilenen bireyler engelli raporları ve bayilerin istediği belgelerle birlikte başvurularını gerçekleştirebilecek.

Volkswagen'in ÖTV muafiyet kampanyası 2023 Ağustos ayı ile devam ediyor. Volkswagen'in ÖTV'siz otomobil paketlerinde fiyatlar 627 bin 831 liradan başlıyor. İşte Volkswagen T-ROC modelinde ÖTV muafiyetli güncel fiyat listesi;

  • 2023 Volkswagen T-Roc 1.5 TSI 150 PS DSG Life: 627 bin 831 lira
  • 2023 Volkswagen T-Roc 1.5 TSI 150 PS DSG Style: 688 bin 582 lira
  • 2023 Volkswagen T-Roc 1.5 TSI 150 PS DSG R-Line: 752 bin 826 lira olarak açıklandı.

ekran-goruntusu-2023-08-08-200632.png

Resmi Gazete'nin ilgili kararını inceleyerek ya da Volkswagen bayilerini ziyaret ederek bilgi alabilirsiniz.

SONRAKİ HABER