Citroen C3 Aircross özel müşterilere 772.000 TL fiyat ile satılıyor!

Otomobil piyasasında ucuz fiyata otomobil satın almanın yolu olan ÖTV muafiyetli satışlar patladı. Citroen C3 Aircross için ÖTV muafiyetli fiyat kaç TL oldu?

Citroen C3 Aircross özel müşterilere 772.000 TL fiyat ile satılıyor!

Otomobil piyasasında satışı yapılan sıfır kilometre araçların satış rakamları firmaları memnun etmiyor. Yaşanan kriz ortamında insanlar paralarını otomobile bağlamayı tercih etmiyorlar. Bundan dolayı da ucuz fiyata araç satışları çok daha ön plana çıktı. Bu ucuz fiyata gerçekleştirilen satışlar tüm müşterileri kapsamadığı için çok sınırlı bir çevre içerisinde kalıyor. Otomobilde ucuz fiyatın adı olan ÖTV muafiyetli satışlar bundan dolayı çok büyük talep görmeye başladı.

FİRMALAR YÜZLERİNE BAKMIYORDU

Otomobil firmaları ÖTV muafiyetli satışları çok önemsemiyorlardı. Araç satışlarının hızlı olduğu dönemlerde bayiler ÖTV muafiyeti ile sıfır kilometre otomobil alacaklara çeşitli zorluklar çıkarıyordular. Ancak araç satışlarında başka yol kalmayınca bayiler bu müşterilere ulaşmak için her yolu denemeye başladılar. ÖTV muafiyeti hakkı olan müşteriler bayiler tarafından el üstünde tutulmaya başlandılar.

ÖTV MUAFİYETİ’NİN KAZANCI NEDİR?

ÖTV muafiyeti ile sıfır kilometre otomobil satın alındığında bazı kazançlar elde ediliyor. Öncelikle müşteri bu hakka sahip ise direkt olarak ÖTV ödemiyor. Bu da aracın fiyatına ve diğer özelliklerine göre değişmekle beraber farklı tutarlarda olabiliyor. Ortalama olarak ise bir otomobilin fiyatının en az yüzde 40’ı ÖTV’den oluşuyor. Bu müşteriler araçları yüzde 40 daha ucuz fiyat ile satın alabiliyorlar.

KİMLER ALABİLİR?

ÖTV muafiyeti hakkı devletin sağladığı bir imkandır. Bu esasında bir sosyal destek niteliğinde bir uygulamadır. Yüzde 90 ve üzerinde engeli olan vatandaşlar bu imkandan yararlanabiliyorlar. Bu durumda olan kişiler eğer son 5 yıl içerisinde ÖTV muafiyeti ile sıfır kilometre araç almamışlar ise otomobil alımlarında ÖTV’den tamamen muaf oluyorlar.

CİTROEN C3 AİRCROSS ÖTV’SİZ FİYATI BELLİ OLDU

Citroen C3 Aircross için ÖTV’siz fiyat açıklaması yapıldı. Bu sıfır kilometre otomobil normalde 1.389.000 TL’ye satılıyor. Ancak devreye ÖTV muafiyeti girdiğinde otomobilin satış fiyatı 772.000 TL’ye düşüyor. Bu da çok büyük bir indirimi ifade ederken araç alımları bu fiyat üzerinden gerçekleşmeye devam ediyor.

SONRAKİ HABER