Citroen Ami VS Fiat Topolino fiyat performans karşılaştırma

En iyi mini elektrikli araba araştırması içerisinde olanlara Citroen Ami ve Fiat Topolino karşılaştırması geldi. Hangisini almalı?

Yükselen araç fiyatları sonrasında sıfır araç almak isteyen kişilerin yeni tercihi mini elektrikli araçlar olmuştu. Araba sahibi olmak isteyen kişiler diğer modellere karşı daha ucuz fiyatlarla satılan elektrikli mini araçlara yönelirken Türkiye pazarına bu kategoride ilk giren araç Citroen Ami olmuştu. 16 yaşındaki kişilerin de kullanabilecek olması araca olan ilgiyi arttırıken beklentilerin üzerine çıkan ilgi yeni rakipleri ortaya çıkarmıştı.

Citroen Ami'nin yoğun ilgi görmesinin ardından Türkiye pazarına giriş yapan ikinci araç ise Fiat Topolino olmuştu. Fiat Topolino Ağustos ayı kampanyasını duyururken markanın fiyat olarak yakın seviyede kalması performans sorgulamasını gündeme taşımıştı. İşte iki markanın özellikleri ve fiyatları!

FİAT TOPOLİNO VE CİTROEN AMİ MENZİL, HIZ VE KAPASİTE KARŞILAŞTIRMASI!

Fiat Topolino WMTC'ye göre menzili 75 km ve 45km/s maksimum hız.

Citroen Ami menzili 75 km ve 45km/s maksimum hız.

Fiat Topoline şarj süresi 4 saaten az olarak açıklandı.

Citroen Ami şarj süresi 4 saat.

Fiat Topolino Fiat Connect, bağlantılı araç deneyimiyle araç konumu, şarj durumu ve mesafe limitleri gibi akıllı çözümler.

Citroen Ami USB girişi ile telefon şarj etme, bağlantı ile oynatma listesi açma ve sıfır gürültü avantajlarını sunuyor.

Citroen Ami VS Fiat Topolino fiyat performans karşılaştırma

Citroen Ami Ağustos ayı satış fiyatı 414 bin TL olarak belirlenirken 120 bin liraya 12 aya kadar vadeli faizsiz kredi desteği sağlanıyor.

Fiat Topolino Ağustos ayı satış fiyatı ise 449 bin 900 TL olarak açıklandı. Fiat Topolino modelinde faizsiz kredi paketi limiti 150 bin TL ve vadesi ise 15 ay vadeli olarak ilan edildi.

Kaynak: Haberankara.com