Avrupanın en ucuz elektrikli otomobili! Dacia Spring güncel fiyatı ve özellikleri

Avrupa'nın en uygun fiyatlı elektrikli otomobil modeli olan Dacia Spring, Türkiye pazarına yeni yeni yer bulan bir otomobil konumunda yer alır.

Avrupanın en ucuz elektrikli otomobili! Dacia Spring güncel fiyatı ve özellikleri

Avrupada en ucuz elektrikli otomobil unvanına sahip olan ve yeni yeni Türkiye pazarına giriş yapan Dacia Spring son dönemde sıfır ve uygun fiyatlı araç alıcılarını cezbetmiş görünüyor. Bu elektrikli araç, dikkat çekici özellikleri ve uygun fiyatıyla tüketicilere cazip bir seçenek sunuyor. İşte Dacia Spring'in fiyatı ve özellikleri...

yeni-dacia-spring-turkiyede-satisa-cikti-fiyati-ve-ozellikleri-bt8z.webp

Avrupa'nın En Uygun Fiyatlı Elektrikli Otomobili: Dacia Spring

Dacia Spring, Avrupa'da 21 bin euro civarında bir fiyatla sunuluyor. Ancak vergi indirimleri ve teşvik programları sayesinde neredeyse yarı fiyatına (12-13 bin euro) alınabiliyor. Bu, elektrikli araçlara geçiş yapmayı düşünenler için oldukça çekici bir fiyatlandırma olarak dikkat çekiyor.

dacia-spring-electric-2021.jpg

Türkiye Fiyatı: Beklenenin Üzerinde Mi?

Ülkemizde ise vergi indirimleri ve teşvikler olmadığı gibi, Çin'den ithal edilen otomobillere ek gümrük vergisi uygulandığı için Dacia Spring'in fiyatı beklenenin üzerinde satışa sunuldu. Başlangıçta 500 bin TL civarında olması beklenen fiyat, artan euro-dolar kurunun etkisiyle 875 bin TL olarak belirlenmişti. Fakat güncel kategoride Eylül ve önceki temmuz ve ağustos aylarını da incelediğimizde artan kura bağlı şekilde fiyatların ne derece değişkenlik göstediği anlaşılıyor.

Bu, Türkiye pazarında elektrikli otomobil seçeneklerinin fiyatlandırması göz önüne alındığında hala oldukça rekabetçi bir rakam olarak öne çıkıyor.

screenshot-21.jpg

dacia-spring-fiyati-ozellikleri-2.jpg

Teknik Detaylar

Dacia Spring, 44 kW (65 HP) motoru ile Türkiye'ye getirildi. Şehir içi ve dışı karma kullanımda 310 km menzil sunuyor. 0-50 km/s hızlanması ise sadece 3,9 saniye. Dacia Spring, sadece "Extreme" paketi ile satışa sunuluyor. Üst düzey bir seçenekte ise özelliklerin yanı sıra tasarımsal farklılıklar da bulunuyor.

Sonuç olarak, Dacia Spring Türkiye'de uygun maliyetle elektrikli otomobil sahibi olmak isteyenler için cazip bir seçenek gibi görünüyor. Ayrıca Uygun fiyatı ve çevre dostu teknolojisi ile elektrikli otomobil pazarına yeni bir soluk getiriyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER