Araba çekilince ne yapılır, nereye gidilir?

Belli başlı sebepler yüzünden bazı vatandaşların araçları çekilebilir ya da bağlanabilir. Böyle bir durumda ise aracın nereye gittiği merak ediliyor.

Araba çekilince ne yapılır, nereye gidilir?

Trafik kurallarına uymayan kişilerin araçları farklı cezalar alabilir ve aracın çekilmesi söz konusu olabilir. Aracı çekilecek kişiler, böyle bir durum karşısında nasıl bilgilenmesi gerektiğini araştırıyor.

Araç sahipleri çekilen araçlar hakkında bilgi alma ve araç teslimi konusunda büyük bir endişe taşıyor. Araç sahipleri, araçlarının çekildikten sonraki süreçte nasıl bir yol izleyeceğini bilemediğinde bu sorunun cevabını araştırıyor. Bir araç sahibi, aracı çekildiği zaman aracın nerede olduğunu ve nereye çekildiğini birkaç yöntem ile öğrenebilir. Dikkat edilmesi gereken noktalardan biri ise aracı almak için mutlaka o aracın sahibinin aracı teslim alması gerekir. Otoparka gitmeden kullanıcıların kimlik belgeleri ile Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü Ceza İşlemleri Büro Amirliği’ne gitmeleri gerekiyor. Daha sonra oradan alınan çıkış belgesi ile otoparktan araçlar teslim alınabiliyor.

Araba çekilince ne yapılır, nereye gidilir?

ARABAM NEREYE ÇEKİLDİ?

Aracın nereye çekildiğini öğrenmek için çeşitli yöntemler bulunuyor. Sorgulama internet üzerinden, telefon yolu ile ya da direkt olarak EGM (Emniyet Genel Müdürlüğü) aracılığı ile yapılabilir. Kısa mesaj yolu ile çekilen aracın nerede olduğu hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşılabilir. E-devlet üzerinden de arabanızın nereye çekildiğini öğrenebilirsiniz.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER