5 yıl boyunca satışı yasak! 639.000 TL'ye sıfır kilometre Renault Clio!

Sıfır kilometre otomobiller için ÖTV’siz satışlar aralıksız sürüyor. Renault Clio için ÖTV muafiyetli satış fiyatı 639.000 TL oldu.

5 yıl boyunca satışı yasak! 639.000 TL'ye sıfır kilometre Renault Clio!

Sıfır kilometre otomobil satışlarında büyük değişiklikler yaşanmaya devam ediyor. Otomobil sektörü 2024 yılı içerisinde beklenildiği daralma içerisine girdi. Bu daralmadan daha az etkilenmek isteyen firmalar satışları tek tek önemsemeye başladılar. Geçmiş yıllarda ÖTV muafiyeti ile yapılan satışlar firmaların istemediği bir durumdu. Bu araçların özel hazırlanması gerektiği için firmalar bunu külfet olarak görüyorlardı. Ancak şimdi işler değişti ve firmalar bu satışlar için müşterilere direkt olarak ulaşmaya başladılar.

ÖTV MUAFİYETİ NASIL OLUYOR?

Sıfır kilometre otomobillerin maliyetleri kalem kalem incelendiğinde yüzde 40-45 seviyelerinde ÖTV olduğu görülüyor. Bundan dolayı ÖTV maliyetinin çıkması durumunda araç fiyatları oldukça ucuzluyor. Bu da devlet tarafından bazı vatandaşlara bir hak olarak veriliyor. ÖTV muafiyeti hakkı verilen kişiler sıfır kilometre otomobilleri ÖTV ödemeden satın alabiliyorlar.

ÖTV muafiyeti hakkı elde edebilmenin çok katı bir kuralı bulunuyor. Yüzde 90 ve üzerinde engele sahip olanlara verilen bu hak başka herhangi bir gerekçe ile verilmiyor. Bu çerçevede de bu hakka sahip olan kişiler için sıfır kilometre otomobil alımı çok daha kolay bir hale geliyor.

Son 5 yıllık süreçte sıfır kilometre otomobil alımlarında ÖTV muafiyeti hakkını kullanmayan kişiler bu imkandan yararlanabiliyorlar. Ayrıca müşterilerin satın alacakları otomobillerin satış fiyatlarının 1.591.200 TL’yi geçmemesi gerekiyor. Bu limit aşıldığında ÖTV muafiyeti geçerli olmuyor.

Satın alınan araçlarda eğer ÖTV muafiyeti kullanılmış ise bu araçların 5 yıl süreyle de satılmaması gerekiyor. Eğer satılırsa muafiyet iptal ediliyor ve ÖTV’nin ödenmesi isteniyor. Bu da başlı başına bir zarar oluyor.

RENAULT CLLİO ÖTV’SİZ FİYAT

Renault Clio şu anda 1.189.900 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor. Bu aracı ÖTV muafiyeti ile satın alacak olan kişilerin ödemeleri gereken fiyat 639.000 TL olarak açıklandı. ÖTV muafiyeti hakkına sahip olan kişiler yalnızca 639.000 TL ödeme yaparak sıfır kilometre Renault Clio sahibi olabiliyorlar.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER