1 Milyon TL'nin altında satılan sıfır kilometre otomobillerin güncel listesi!

Sıfır kilometre otomobil satışlarında araçların fiyatlarında yeni hareketlilikler yaşanmaya başlandı. 1 Milyon TL’nin altında satılan sıfır kilometre araçlar hangileri?

1 Milyon TL'nin altında satılan sıfır kilometre otomobillerin güncel listesi!

Türkiye’de otomobil piyasasında fiyatlara zam üstüne zam gelince artık çoğu model için fiyatlar 1 Milyon TL’nin üzerine çıkmış durumda. 1 Milyon TL barajının altında ise az sayıda sıfır kilometre otomobil kaldı. Bu araçlar çok nitelikli otomobiller olmazken bütçe sıkıntısı yaşayanlar için makul olabiliyorlar. 1 Milyon TL’nin altında kalan bazı araçlar için bu fiyat barajının altında son satışlar yapıldığı da bildirildi.

FİYATLARA ZAM GELECEK!

Sıfır kilometre otomobiller için firmalar genellikle her ay zam uyguluyorlar. Bu zamlar da ayın ilk haftasında devreye giriyor. Bundan dolayı Ekim ayının ilk haftası olması dolayısıyla gelecek hafta sıfır kilometre otomobillerin fiyatlarında yeni bir zam furyası başlaması bekleniyor. Bu çerçevede araç satın alacakların ellerini çabuk tutmaları ödeyecekleri fiyatta yaklaşık yüzde 5 civarında az olmasını sağlayacak. Bekleyenler ise zamlı fiyatlardan araç alacaklar.

1 MİLYON TL’DE DÜŞÜK FİYATLA SATILAN SIFIR ARAÇLAR

1 Milyon TL’nin altında satılan sıfır kilometre otomobil modelinin sayısı çok fazla değil. Bu araçların ortak özellikleri ise Türkiye’de üretiliyor olmaları oldu. Bu araçlar yerli üretim kapsamında olduğu için fiyat avantajları daha yüksek olabiliyor ve firmalar fiyatı biraz daha düşük tutabiliyorlar.

En ucuz fiyatlı sıfır kilometre otomobil denildiğinde aylardır akıllara tek bir model geliyor. Hyundai i10 şu anda piyasada en düşük fiyatlı sıfır otomobil olmaya devam ediyor. Bu aracın şu anda 4 versiyonu bulunuyor ve üçünün fiyatı 1 Milyon TL’nin altında yer alıyor. Hyundai i10 için fiyatlar 905.000 TL’den başlıyor.

Hyundai markasının bir diğer modeli olan Hyundai i20’nin ise başlangıç versiyonu 979.000 TL’den satılıyor. Bu araç da 1 Milyon TL’nin altındaki otomobiller listesine kampanya indirimi ile girmiş durumda.

Bir diğer ucuz model ise Fiat Egea Sedan oluyor. Fiat Egea Sedan’ın da sadece başlangıç versiyonu 989.000 TL fiyat ile satılıyor. Diğer versiyonların tamamı ise 1 Milyon TL’nin üzerinde bulunuyor.

Bu listeye bir de 2023 model sıfır kilometre otomobil olarak satılan Dacia Spring giriyor. Bu araç için de 892.000 TL’lik fiyat uygulanıyor. Bu araçların dışında 1 Milyon TL’nin altında kalan sıfır kilometre araç kalmadı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER