Mamak Belediyesinin, Gökçeyurt Mahallesi’nde bulunan Ekolojik Köy’de topraksız tarım yöntemiyle yetiştirilen ilk ürün olan marullar hasat edildi.
Mamak’ta topraksız tarım ilk mahsullerini verdi. Topraksız tarımda hasat heyecanı yaşandı. Mamak Belediyesinin Ekolojik Köy’de bulunan serasında topraksız tarımla üretilen ilk ürünlerin hasadı gerçekleştirildi. İlk denemede 100 adet marul elde edildi. Sürdürülebilir tarımın önemine dikkat çeken Mamak Belediyesi, çalışmalarına devam ediyor. Mamak Belediyesinin, Gökçeyurt Mahallesi’nde bulunan Ekolojik Köy’de topraksız tarım yöntemiyle yetiştirilen ilk ürün olan marullar hasat edildi.
“VERİMLİ ARAZİLERİYLE TARIM POTANSİYELİ ÇOK YÜKSEK BİR İLÇE"
Marul üretimi yapılan topraksız tarım serasında tarımla teknolojiyi birleştiren Mamak Belediyesi, ilk deneme olarak dikilen 480 adet marulun, 100 tanesini hasat etti. Son sistem tarım teknolojileri ile donatılan seranın haricinde yine topraklı alanda 110 bağ semizotu ile 160 adet marulun da hasadı yapıldı.
Mamak Belediyesi Ziraat Yüksek Mühendisi Zeliha Erdoğan, “Mamak, verimli arazileriyle tarım potansiyeli çok yüksek bir ilçe. Topraksız tarım, geleneksel tarım yöntemlerine göre daha az su tüketirken, verimliliği artırarak daha sağlıklı ürünler elde edilmesini sağlıyor. Ürünlerimizin topraklı tarımla karşılaştırdığımızda daha hızlı yetiştirdik. Hız kadar kalite parametreleri de çok önemli. Bitkilerimizin hem tat hem de görsellik bakımından dolayısıyla kalite parametreleri açısından çok iyi şekilde elde ettiğimizi gördük” diye konuştu.
Birçok alanda yaptıkları projelerle kendinden söz ettiren Mamak Belediyesinin tarım alanında yaptığı çalışmalar ise büyük beğeni topluyor.