Mamak'ta meydana gelen doğal gaz patlamasının yaraları belediye ekipleri tarafından sarılıyor!

Ankara'nın Mamak ilçesinde meydana gelen ve bir kişinin yaşamını kaybetmesi ile sonuçlanan doğal gaz patlamasının ardından Mamak Belediyesi harekete geçti. Mamak Belediyesi ekipleri patlamada zarar gören evlerin onarım çalışmalarını sürdürüyor.

Mamak'ta meydana gelen doğal gaz patlamasının yaraları belediye ekipleri tarafından sarılıyor!

29 Eylül Cuma günü saat 07.07'de Ankara'nın Mamak ilçesi Yeşilbayır Mahallesi 1856. Sokak'taki bir apartmanın giriş katında doğal gaz patlaması meydana geldi. 1 kişinin yaşamını kaybetmesiyle sonuçlanan patlamaya ilişkin itfaiye raporu tamamlanırken 68 yaşındaki F. K.'nın hayatını kaybettiği binadaki patlamanın açık unutulan ocaktan kaynaklandığı ortaya çıktı.

Doğalgaz kaynaklı patlamasının ardından bina ve çevresinde hasar gören yerlerin onarımına Mamak Belediyesi ekipleri tarafından başlandı. Hasar tespit çalışmalarını tamamlayan Mamak Belediyesi ekipleri, bakım onarım çalışmalarını da titizlikle yürütürken patlamada hasar gören binanın iç ve dış duvarları örüldü, camlar takıldı. Patlamada hasar gören ev ve iş yerlerinde çalışmalar detaylı şekilde yapılırken Mamak Belediye Başkanı Murat Köse'de çalışmaları yakından inceledi.

foto-8-1.jpeg

''KISA ZAMAN İÇERİSİNDE BİNA SAKİNLERİ EVLERİNE DÖNEBİLECEKLER İNŞALLAH''

Mamak Belediye Başkanı Köse, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Doğalgaz patlaması meydana gelen binada, bilirkişi heyetinin incelemelerini tamamlaması ile birlikte temizlik, tamir ve onarım çalışmalarımız hızla başladı, devam ediyor.

ekran-goruntusu-2023-10-05-115851.png

Kısa zaman içerisinde bina sakinleri evlerine dönebilecekler inşallah. Patlama ile çevredeki işyerleri ve evlerde meydana gelen tüm hasarların, kırılan camların takılması ve onarımı da devam ediyor. Büyük geçmiş olsun, Fatma teyzemize tekrar Allah (cc) rahmet eylesin” şeklinde bir açıklamaya yer verdi.

foto-7-1.jpeg

Küçük Kayaş Mahallesi’ne giderek çevre sakinleri ile görüşen Başkan Köse, meydana gelen hasarın tamamının Mamak Belediyesi tarafından karşılandığına dair açıklama yaptı. Mamak Belediyesi ekipleri; 430 cam, 108 çerçeve, 48 Daire camı, 15 dükkan camını yeniledi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER