Mamak Belediyesinin çocuklara yönelik etkinlikleri devam ediyor

Mamak Belediyesi, çocuklara yönelik etkinlikler gerçekleştirerek çocukların bilgi ve eğlence dolu bir yaz geçirmelerini sağlıyor.

Mamak Belediyesinin çocuklara yönelik etkinlikleri devam ediyor

Mamak Belediyesi, sosyal faaliyetlerinin yanında eğitim alanındaki çalışmalarıyla da dikkat çekiyor. Belediye, Kendi Kitabımı Tasarlıyorum isimli atölye çalışması başlattı. Bu çalışma kapsamında çocuklar kendi kitaplarını tasarlıyor.

Mamak Belediyesinin çocuklara yönelik etkinlikleri devam ediyor. Bu kapsamda belediye, çocuklar için “Kendi Kitabımı Tasarlıyorum” atölye çalışması başlattı. 19 Aile Merkezinde gerçekleşecek olan etkinlik, 31 Temmuz Çarşamba günü sona erecek. Mamak Belediyesi, çocuklar için etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Yaz atölyeleriyle birbirinden güzel, eğlenceli etkinliklere imza atan belediye, yeni bir atölye çalışması ile çocuklara dolu dolu bir yaz tatili fırsatı sunuyor.

Mamak Belediyesinin çocuklara yönelik etkinlikleri devam ediyor

ÇOCUKLARIN ÖZGÜVENİ ARTIYOR

Mamak Belediyesi Aile Danışma Merkezinden Sosyolog Semanur Tektaş ve Psikolog Zeynep Bektaş öncülüğünde gerçekleşen çalışmada, çocuklar ilgi alanına giren dergi kapakları, kâğıt, boya kalemleri, pul, boncuk, makas ve yapıştırıcı gibi materyallerle kendi kitaplarını tasarlayacaklar. 10 kişilik gruplar halinde 8-11 yaş aralığındaki çocuklar, önce verilen resimlerden kendi yaşamlarına ve ilgi alanlarına uygun olanları seçecekler ardından sırayla resimleri yapıştırıp en mutlu ve en üzgün oldukları zamanları çizecekler. Kitap sayfalarını tamamlayan çocuklar, kendi kitap koleksiyonlarına bir kitap daha kazandırmış olacak.

Sosyolog Semanur Tektaş, çalışma kapsamında çocukların kendi yaşantılarına ait farkındalık kazanacaklarını belirtti. Tektaş, tasarlanan kitaplar sayesinde çocukların özgüvenlerine de katkı sağlandığını anlattı.

Mamak Belediyesinin çocuklar için gerçekleştirdiği çeşitli etkinlikler ise veliler tarafından büyük beğeni topluyor. Aileler, çocuklarının etkinlikler sayesinde geliştiklerini ifade ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER