Mamak Belediyesinden Meme Kanserine yönelik farkındalık hamlesi

Kadınlarda görülen meme kanseri hastalığı ile ilgili bilgi sahibi olmak ve yapılacak erken müdahaleler ile olumsuz sonuçları önlemek büyük önem taşıyor. Bu konuda insanların bilgi sahibi olmasını isteyen Mamak Belediyesi ay boyunca seminer ve toplantılar düzenleyecek.

Mamak Belediyesinden Meme Kanserine yönelik farkındalık hamlesi

Mamak Belediyesi toplumun meme kanseri konusunda daha fazla ilgili olması için harekete geçti. Toplumsal farkındalığının önemini vurgulamak amacıyla belediye personeline bilgilendirme broşürü dağıtan Mamak Belediyesi kadın çalışanlarına da pembe kurdele verdi.

"FARKINDALIĞI ARTIRMAK İÇİN BİRLİKTE HAREKET EDELİM"

Ekim ayının Meme Kanseri konusunda farkındalık ayı olmasından dolayı Mamak Belediyesinin konu ile ilgili farklı çalışmalarda gerçekleştireceği öğrenildi. Konu ile ilgili sosyal medya hesaplarından bir çağrıda bulunan Mamak Belediyesi "Ekim ayı, meme kanseri farkındalık ayıdır. Bu ay boyunca, erken teşhisin önemini vurgulamak ve farkındalığı artırmak için birlikte hareket edelim" ifadelerini kullandı.

Mamak Belediyesinden Meme Kanserine yönelik farkındalık hamlesi

ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIYOR

Meme kanseri hastalığının önemli olması kadar bu hastalığa karşı tedbirler almak da büyük önem taşıyor. Özellikle alanında uzman isimler ve yetkililer erken teşhisin hastalığın tedavisinde çok büyük avantaj sağladığını vurguluyor. O nedenle kadınların bu konuda tedbir amaçlı kontroller için sağlık kuruluşlarından destek alması vurgulanıyor.

Mamak Belediyesinin ayın ilerleyen günlerinde yapacağı seminer ve toplantılar ile ilgili yakın zamanda duyurular yapması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER