Mamak Belediyesi’nden Kırsal Kalkınma Hamlesi! Yeni kırsal kalkınma planı tanıtıldı

Çiftçi dostu projeleri ile tarıma ve üretime destek veren Mamak Belediyesi, yeni kırsal kalkınma planını lansman ve özel bir sergi ile tanıttı. Mamak Belediyesi tarafından başlatılan yeni kırsal kalkınma hamlesine ilişkin merak edilen detayları derledik.

Mamak Belediyesi’nden Kırsal Kalkınma Hamlesi! Yeni kırsal kalkınma planı tanıtıldı

Başkent Ankara'da ilçe belediyeleri tarafından üretime ve üreticiye verilen destekler devam ediyor. Bu çerçevede tarım projeleri ile vatandaşların yanında olduklarını duyuran Mamak Belediyesi de yeni bir projesini daha tanıttı.

Ankara’nın kırsal mahalleleriyle tarım ve üretime açık bir ilçe olan Mamak’ta çiftçiler, belediye desteklerinden faydalanmaya devam ediyor. Mamak Belediyesi, tarımsal projeler ve hayata geçirdiği destek hizmetleriyle Mamaklı çiftçilerin yanında olmayı sürdürüyor. Çifti, tarım ve üretime destek veren Mamak Belediyesi, yeni kırsal kalkınma planına özel bir lansman düzenledi.

MAMAK BELEDİYESİ’NDEN KIRSAL KALKINMA HAMLESİ

Mamak Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, yapılan çalışmalara bir yenisini daha ekledi. “Mamak Sürdürülebilir ve Yerel Kırsal Kalkınma Stratejisi”ni açıklayan Mamak Belediyesi, Musiki Muallim Mektebi’nde düzenlenen Mamak Sürdürülebilir ve Yerel Kırsal Kalkınma Stratejisi Lansmanına, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin ev sahipliğinde start verdi.

Mamak Belediyesi’nden Kırsal Kalkınma Hamlesi! Yeni kırsal kalkınma planı tanıtıldı

Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Emine Doğrukök, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Başkanı Dr. Ahmet Abdullah Antalyalı, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Emin Karaman, Mamak İlçe Tarım Müdürü Alper Dündar, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Genel Müdürü Adem Dinç, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, akademisyenler ve çiftçiler katıldı.

Mamak Belediyesi’nden Kırsal Kalkınma Hamlesi! Yeni kırsal kalkınma planı tanıtıldı - Resim : 2

MAMAK BELEDİYESİ, TEŞVİKLERLE KIRSAL MAHALLELERDE TARIM FAALİYETLERİNİ DESTEKLİYOR

Düzenlenen programda konuşan Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Mamak Belediyesi’nin 4 yıllık kırsal kalkınma planını açıkladı. Mamak Belediye Başkanı Köse, “Kırsal bölgelerde tarım eğitimlerle desteklenip özellikle iklim krizi ekseninde ekolojik tarım ve hayvancılık uygulamalarının yaygınlaştırılması anlamında gerekli çalışmaları yapacak, kırsal alanlarımızdaki ekolojik ve rekreasyonel potansiyelin geliştirilerek kırsal turizm bölgelerinin oluşturulması, kırsal inovasyonun ve dijital dönüşüme destek verilmesi, tarımsal odaklı teşviklerin yapılması, sürdürülebilir şehir ve kır ilişkisinin gelişmesini, kırsal arıcılık okulunun geliştirilmesini önemsiyoruz. Bu konularda oluşturduğumuz yeni strateji ve hedeflerle 2028 yılına kadar kapsamlı bir şekilde bu amaçların uygulanmasını ve süreçleri takip edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Mamak Belediyesi’nden Kırsal Kalkınma Hamlesi! Yeni kırsal kalkınma planı tanıtıldı - Resim : 3

Mamak Sürdürülebilir ve Yerel Kırsal Kalkınma Stratejisi kapsamında “Mamak’taki Kırsal Kalkınma ve Aile Çiftliği, Mamak Ekolojisi ve Doğal Çözümler, Mamak’ta Ekoturizm ve Doğal Kaynaklar” konularında paneller düzenlendi. Kırsal kalkınma ve tarım konusunda birbirinden önemli isimler, fikirlerini beyan etti.

Lansmana katılan protokol üyeleri, Musiki Muallim Mektebi sergi salonunda Türkiye Yüzyılı’nda Mamak’ta Kırsal Kalkınma sergisinin açılışını gerçekleştirdi. 24 Aralık’a kadar açık kalacak sergiyi gezen protokol üyeleri, Mamak Belediyesi tarafından hayata geçirilen projeler, verilen teşvik ve destekler konusunda bilgilendirildi.

Mamak Belediyesi’nden Kırsal Kalkınma Hamlesi! Yeni kırsal kalkınma planı tanıtıldı - Resim : 4

Kırsal kalkınma stratejileri ve hamleleri ile çiftçilerin yüzünü güldüren Mamak Belediyesi, teşvikler vererek kırsal mahallelerde tarım faaliyetlerini destekliyor. Arpa, nohut, mazot, tavuk desteği gibi pek çok hibe desteğinde bulunan Mamak Belediyesi, tarım konusunda çiftçilerin eğitimine de önem veriyor. Kırsal mahallelerde tarım yapan çiftçilerin tek tek kapısını çalarak gerekli bilgilendirmeler yapılıyor, eğitim ve seminerler veriliyor.

Mamak Belediyesi’nden Kırsal Kalkınma Hamlesi! Yeni kırsal kalkınma planı tanıtıldı - Resim : 5

MAMAK LAVANTA BAHÇESİ'NE DAVET

Mamak’ın kırsal kesimlerini turizme kazandırmak hedefi ile yola çıkan Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Lavanta Bahçesi’ni Mamak’a kazandırdı. Mamak Belediye Başkanı Köse, Ankara’ya yeni bir soluk, yeni bir renk getiren Lavanta Bahçesi’ne başkentlileri davet ederek “Lavanta Bahçemizin bugünlere gelmesinde MAKKOP Mamak Kadın Kooperatifi’nin emeği büyük.

Mamak Belediyesi’nden Kırsal Kalkınma Hamlesi! Yeni kırsal kalkınma planı tanıtıldı - Resim : 6

Ben Mamaklı hanımlarımıza teşekkür ediyorum ve Tüm Ankaralıları bu eşsiz manzarayı görmek için her yıl özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında Lavanta Bahçemize bekliyorum. Görsel şölen ve kokusu ile lavantalarımız, Mamaklıları bekliyor” dedi.

Mamak Belediyesi’nden Kırsal Kalkınma Hamlesi! Yeni kırsal kalkınma planı tanıtıldı - Resim : 7

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, devam eden Kıbrıs Kanyonu Park ve Çevre Düzenleme projesinde gelinen aşamayı yerinde inceleyerek buraya da tüm halkı davet ettiğini bildirdi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER