Mamak Belediyesinden Kadın Üreticilere destek

Mamak Belediyesi, “Üretici Kadın Odaklı Kırsal Kalkınma Toplantısı'' düzenledi. Kırsal Hizmetler Müdürlüğünün düzenlediği toplantıda kadınların ekonomiye sağladığı katkının önemine dikkat çekildi.

Mamak Belediyesinden Kadın Üreticilere destek

Mamak Belediyesi Kızılca Köyü’nde “Üretici Kadın Odaklı Kırsal Kalkınma Toplantısı” düzenledi. Düzenlenen toplantıda yerel üreticilerden gelen taleplerin değerlendirildiği toplantıya Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Emre, Mamak Belediye Başkanı Danışmanı İsmail Gençkurt, Kırsal Hizmetler Müdürü Mehmet Murat Erten, Belediye Meclis Üyeleri Melike Üçgül Yalçın ve Ali Deniz’in yanı sıra mahalle muhtarları da katıldı.

Kırsal Hizmetler Müdürlüğünün düzenlediği toplantıda Kızılca Konağı’nda kadın üreticilerle bir araya gelen Mamak Belediyesi yetkilileri, üretici kadınların taleplerini dinledi, çözüm için birlikte çalışmak ve Mamak’ı tarımda bir marka haline getirmek için karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

MAMAK KIZILCA KÖYÜNDE KIRSAL KALKINMA TOPLANTISI

Toplantının açılış konuşmasını yapan Mamak Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Mehmet Murat Erten, ilçenin kırsal mahallelerinde üretime katkı sunan kadınların emeklerinin karşılığını alabilmeleri için toplandıklarını ifade etti.

Mamak Belediyesinden Kadın Üreticilere destek

Kadınların bu ülke için bir mihenk taşı olduğunu ve Türk kadınının olmadığı bir üretimin düşünülemeyeceğini söyleyen Erten, “Siz kıymetli emekçi kadınlarımızın ürettikleri ürünleri markalaştırması ve pazar bulabilmesi için çalışmak bizim asli görevimizdir. Sizin gibi vefakar, cefakar ve azimle çalışan kadınlarımız oldukça ne Mamak’ın ne Ankara’nın ne de bu ülkenin sırtı yere gelmez” dedi.

Mamak Belediyesinden Kadın Üreticilere destek - Resim : 2

Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Erten, Kızılca Köyü’nde üretim yapan kadınların emeklerinin boşa gitmemesi için planlı bir üretim yapılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca Mamak'ı cazibe merkezi haline getireceklerini ifade etti.

SONRAKİ HABER