Mamak Belediyesi'nde edebiyat ve müzik günleri sürüyor!

Kültür Yolu Festivali tüm hızı ile devam ederken Mamak Belediyesi organizasyona ev sahipliği yapıyor. Musiki Muallim Mektebi Muhsin Ertuğrul Sahnesinde etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Mamak Belediyesi'nde edebiyat ve müzik günleri sürüyor!

Mamak Belediyesi kültür faaliyetlerini desteklemeye devam ederken bu kapsamda Kültür Yolu Festivali'ne de ev sahipliği yapacağını açıklamıştı. Açıklanan festival programı kapsamında dün Musiki Muallim Mektebi Muhsin Ertuğrul Sahnesi pek çok etkinliğe ev sahipliği yaparken HAMOY'un selam olsun dinletisi izleyicilerden tam not almayı başardı.

MAMAK BELEDİYESİ KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ ETKİNLİKLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR!

Mamak Belediyesi, Kültür Yolu Festivali Kapsamında Musiki Muallim Mektebi Muhsin Ertuğrul Sahnesinde etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam etti. İlk olarak “Anlamlı Bir Hayat İçin Edebiyatın Önemi” ve “Romanlarda Yer Alan Karakterlerin Oluşturulmasına Etki Eden Faktörler” söyleşisi ve sonrasında HAMOY Türk Halk Müziği Korosu dinletisi gerçekleştirildi.

Mamak Belediyesi'nde edebiyat ve müzik günleri sürüyor!

Roman yazmanın en zorlu süreci karakterleri oluşturmaktır diyen yazar Cemal Kaleli; ‘Lise yıllarında dünya ve Türk edebiyatından romanlar okumaya başladım, sonrasında hayaller kurdum ve o yıllarda roman yazmaya başladım’ dedi.

Mamak Belediyesi'nde edebiyat ve müzik günleri sürüyor! - Resim : 2

Söyleşiye Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri de katıldı. Söyleşiye katılan öğrencilerden bazıları kendi yazdıkları şiirleri de okudular.

Mamak Belediyesi'nde edebiyat ve müzik günleri sürüyor! - Resim : 3

HAMOY'DAN SELAM OLSUN DİNLETİSİ!

Halk Müziği ve Oyunları Araştırma ve Eğitim Gençlik Derneği korosu Şef Abdullah Gürbüz yönetiminde dinleyicilere unutulmaz saatler yaşattı. "Selam Olsun" adı verilen dinletide yerel kültüre ait türküler ve halk müziği eserleri seslendirildi. Dinleyiciler zamanın nasıl geçtiğini anlamadıkları konserlerde en sevilen çok sayıda türkü ve halk müziği eserlerini canlı dinleme fırsatı elde ettiler.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER