Mamak Belediyesince 100'üncü Yıl Cumhuriyet Hatıra Ormanı'nda fidanlar dikildi

Yeşil alan çalışmalarına devam eden Mamak Belediyesi, 100'üncü Yıl Cumhuriyet Hatıra Ormanı ile çalışmalarını taçlandırdı. Bahsi geçen ormanda fidan dikimi gerçekleştirildi.

Mamak Belediyesince 100'üncü Yıl Cumhuriyet Hatıra Ormanı'nda fidanlar dikildi

Ankara'da yeşilin korunması ve yeşil alanların artırılması için belediyelerin çalışmaları devam ediyor. Mamak Belediyesi de Ankara'nın yeşile kavuşması için çalışmalarını sürdüren belediyeleri arasındaki yerini alırken fidan dikimi etkinliği ile dikkati çekti. Yeşil alan çalışmalarını sürdürürken yeşili koruyan ve ilçedeki yeşil alanlarını her geçen gün çoğaltan Mamak Belediyesi, 100. Yıl Cumhuriyet Hatıra Ormanı ile çalışmalarına bir yenisini daha eklemiş oldu.

Mamak ilçesi Yeşilbayır Mahallesi’nde oluşturulan 100. Yıl Cumhuriyet Hatıra Ormanı Fidan Dikim töreni büyük bir katılımla geçekleşti. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa 66. Hükümet Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Büyükelçi Serdar Kılıç, Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, MHP Mamak İlçe Başkanı Mustafa Canöz, AK Parti ve MHP yönetim kurulu üyeleri, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Elif Özbek, çok sayıda büyükelçilik yetkilileri ile birlikte ilçe protokolü, çeşitli okullardan öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Tören, Mamak Belediyesi Mehter Takımı’nın gösterisi ve protokol konuşmalarıyla başladı.

MAMAK'TA 100. YIL CUMHURİYET HATIRA ORMANI FİDAN DİKİMİ

11 bin metre kare alanda oluşturulan ormanda 2023 adet fidan dikimi yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı dolayısıyla alan içerisinde 100. yıl yazısı oluşturuldu. Sonsuzluğu ifade eden 495 leylandi ağacı, doğruluğu simgeleyen bin 525 mavi servi ağacı dikildi. Alana dikilen 3 çınar ağacı ise güçlülüğü ve sağlamlığı simgelediği bildirildi. Mamak Belediyesi ilçede yeşil alanlarını çoğaltmaya, geleceğe nefes olmaya devam ediyor. 66. Hükümet Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar yaptığı açılış konuşmasında “6 Şubat Depremi’nde en büyük hasar alan yer Hatay ilimizdi.

foto-13-1.jpeg

Hatay’da Samandağ’da, Antakya’da Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ve Mamak Belediyesi gerçekten büyük destek verdi. Destekleri ile oradaki yaraların sarılmasını önemli katkıda bulundular. Ben katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. Akar, ''40 yıldır terörle mücadele faaliyetlerimizi masum insanlara, çevreye zarar vermeyecek şekilde tarihimize, atalarımıza, milli ve manevi değerlerimize yakışır şekilde yürüttük. Şu an Gazze’de gördüğümüz gibi alçakça, zalimce değil. Ama zalimler bir gün kaybedecek” şeklinde konuştu.

foto-12.jpeg

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse “Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes sloganı ile bugün bu programı icra ediyoruz. Ormanlar sadece ağaç değil; hayattır, sağılıktır, mutluluktur, huzurdur. Yeşilin her tonuyla toprağa hayat, canlılara nefes olacak bu anlamlı çevre seferberliği kapsamında daha yeşil bir vatan için hep beraber seferber oluyoruz. Toprakla buluşturduğumuz bu fidanlar Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılına nefes olacak, daha güçlü bir Türkiye için boy verecekler” ifadelerine yer verdi.

foto-5-2.jpeg

''MAMAK BELEDİYESİ OLARAK HİZMET VE ESER ÜRETMEYE ARA VERMEDEN DEVAM EDİYORUZ''

Mamak Belediye Başkanı Köse, “Yeşil doğanın korunması ve çoğaltılması çok önemlidir. 2019 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 11 Kasım’ı Milli Ağaçlandırma günü olarak ilan etmişti. Sanayileşmenin hızının arttırıldığı günümüzde havanın, suyun, toprağın ve doğal güzelliklerin korunması artık daha önemlidir.

foto-11.jpeg

Bu kapsamda ülkemizin orman sahasını ve ağaç servetini çoğaltmak, erozyon ve toprak kaymasını engelleyici tedbirler almak toprak su ve bitki arasında bozulan dengeyi tekrar oluşturmak, biyolojik çeşitliliği geliştirmek, çevre değerlerini korumak, ağaç ve orman sevgisinin yaygınlaştırılması ile mümkündür“ dedi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER