Mamak Belediyesi yabancı öğrencileri Sokak Hayvanları Rehabilitasyon merkezinde ağırladı

Her sene eğitim dönemlerinde yüzlerce öğrenci değişim programları kapsamında farklı ülkeleri görme fırsatına sahip oluyor. Ankara'da yurt dışından gelen öğrencilere sık sık ev sahipliği yapıyor.

Öğrencilerin farklı kültür ve ülkeleri bizzat içinde yaşaması kapsamında öğrenci değişim programları büyük önem taşıyor. Bu nedenle ülkemize gelen öğrenciler gittikleri şehirlerde görevliler tarafından misafir ederek gezdiriliyor.

ÖĞRENCİLER VE HAYVANLAR KEYİFLİ ANLAR GEÇİRDİ

Ankara'ya gelen farklı ülkelerin üniversite öğrencileri Mamak ilçesine bir ziyarette bulundu. Öğrenciler Kutludüğün mahallesinde bulunan Mamak Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezine gittiler.

Öğrenciler rehabilitasyon merkezindeki canlılar ile yakından ilgilendiler. Kendilerinin sevilmesinden memnun olan canlıların görüntüleri ise renkli anlara sahne oldu. Mamak Belediyesinden yapılan paylaşımda da "Üniversiteler arası değişim programıyla ülkemize gelen öğrenciler, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ederek can dostlarımızla keyifli anlar geçirdi. Bu güzel ziyaretleriyle barınaktaki dostlarımıza umut ve neşe kattılar" denilerek ziyaretin güzel geçtiğine dair bir bilgilendirme yapıldı.

SAHİPSİZ HAYVANLARA YARDIMCI OLUNUYOR

Mamak Belediyesine bağlı Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ile sahipsiz canlıların ihtiyaç duyduğu bakım ve beslenme hizmetleri gerçekleştiriliyor. Özellikle son dönemde başıboş sokak hayvanlarının gündem olduğu bu dönemde bu tarz yerler büyük önem arz ediyor.

Kaynak: Haberankara.com