Mamak Belediyesi vatandaşları burs adıyla dolandıranlara karşı uyardı

Vatandaşları çeşitli vaatler ve söylemler ile dolandıranlara dair yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Devlet kurumları da bu kişilere ile ilgili vatandaşlara daha dikkatli olmaları konusunda çağrıda bulunuyor.

Mamak Belediyesi vatandaşları burs adıyla dolandıranlara karşı uyardı

Dolandırıcılar sınır tanımaz bir şekilde insanların güvendiği ve sözlerine inanacağı kişi ve kurumların adlarını kullanarak vatandaşların gelirlerini gasp ediyor. Telefondaki kişilerin kendileri tanıtırken söyledikleri kurumlara güvenen vatandaşlar ise art niyetlilerin ellerine düşüyor.

BU KİŞİLERE İTİBAR EDİLMEMESİ İSTENDİ

İçişleri Bakanlığı ve Emniyet gibi kurumlarda vatandaşlara farklı mecralar üzerinden, insanlardan bu yolla para istenmeyeceği ya da başka bir durum olamayacağı yönünde ikazlarda bulunuyor.

Mamak Belediyesi de sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunarak adlarının art niyetli kişiler tarafından kullanıldığını söyledi. Vatandaşların bu tarz bir çağrıya itibar etmemesinin istendiği paylaşımda şu ifadeler yer aldı;

"Bazı kötü niyetli kişilerin, belediyemiz ve belediye yönetimi adını kullanarak burs talebiyle dolandırıcılık yapmaya çalıştıkları tespit edilmiştir. Bu kişilere itibar edilmemesi önemle rica olunur"

Mamak Belediyesi vatandaşları burs adıyla dolandıranlara karşı uyardı

POLİSE HABER VERİLMELİ

İnsanların bu tarz bir durum ile karşı karşıya kaldığında sakinliğini koruması ve hemen inanmaması isteniyor. Emniyet birimleri ve diğer yetkili kurumlar vatandaşların bu durumlara benzer bir çağrı aldıklarında derhal polise haber vermeleri isteniyor.

Her yıl çok sayıda insan bu kişilerin ağına düşünüyor. Vatandaşlar korku, panik halinde ya da iyi bir işe destek olduğu düşüncesiyle elindeki birikiminden olabiliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER