Mamak Belediyesi Ustalara Saygı Gecesi sanat dolu bir akşama sahne oldu

Mamak Belediyesi yönetimi tarafından gerçekleştirilen anlamlı sanat etkinliklerine bir yenisi daha eklendi. Aşık Sümmani, Aşık Reyhani ve Aşık Murat Çobanoğlu için konser düzenlendi.

Mamak Belediyesi Ustalara Saygı Gecesi sanat dolu bir akşama sahne oldu

Sanat ve sanatçıya değer verdiğini ifade eden Mamak Belediyesi bunu bu seferde Ustalara Saygı Gecesinde gösterdi. Yakın zamanda Ankara'nın sevilen yerel sanatçılarından Ankaralı Turgut için bir gece düzenleyen Mamak Belediyesi bu sefer 3 Anadolu halk ozanı için bir program gerçekleştirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Dünya Âşıklar Derneği ile birlikte düzenlenen konserde çok sayıda aşık sahne aldı. Katılımcılar aşıkların seslendirdiği türküleri hep birlikte dinledi. Programa katılan isimlerden olan Veli Gündüz Şahin gecenin ifade ettiği anlam ile ilgili bir konuşma yaptı.

Mamak Belediyesi Ustalara Saygı Gecesi sanat dolu bir akşama sahne oldu

"ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Başkan Şahin “Mamak Belediyesi olarak bu tür etkinliklere, bu salonlar her zaman açıktır. Anadolu’nun dört bir yanında sesiyle, sazıyla ve sözüyle halkımızın derdine derman olan, onların sorunlarını anlatan, bugün aramızda olan veya olmayan tüm sanatçılarımızı saygı ve minnetle anıyoruz. Sanatçılarımıza, halk ozanlarımıza ve müzisyenlerimize elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. Kapımız onlara daima açık” diyerek sanata verdiği değere vurgu yaptı.

Mamak Belediyesi, Başkan Şahin'in de ifade ettiği gibi sık sık kültür sanat programları düzenliyor. Belediyenin hesaplarından duyurular ile etkinliklere dair bilgilendirmeler yapılıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER