Türkiye ve Türki Cumhuriyetlerden 400 genç, Mamak’ta Hidayet Türkoğlu Spor Salonu’na çıkarma yaptı. Bu yıl 6'ncısı düzenlenen Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği 20 Kasım tarihinde start verdi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen ve Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan başta olmak çok sayıda ülkeden katılım sağlayan öğrenciler, hazırladıkları projelerle kendi stantların sunumlarını gerçekleştirdi.
Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin ev sahipliği yaptığı, iki gün sürecek 6'ncı Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği’nin açılış programına Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir, Azerbaycan ve Özbekistan Büyükelçiliklerinden diplomatlar, Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı (TİKA) Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Çevik, Keçiören Kaymakamı Dr. Mehmet Akçay, Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, MHP Mamak İlçe ve AK Parti Mamak İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Sayıştay Grup Başkanı, Türkiye Danıştay üyeleri, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Elif Özbek ile birlikte çok sayıda öğrenci katıldı.
''SÜREÇ İÇERİSİNDE PROJELER DEĞERLENDİRİLECEK VE GÜZEL SONUÇLAR ALINACAK''
Mamak Belediyesi Mehter Takımının gösterisi ile başlayan Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği protokol konuşmaları ile devam etti. Şenlik açılışında konuşan Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği’ne katılan yurt içinden yurt dışından katılan tüm gruplara başarılar diliyorum.
Süreç içerisinde projeler değerlendirilecek ve güzel sonuçlar alınacak. Başta Türk Dünyası Çocuk Vakfı'na ve emeği geçen tüm kuruluşlara teşekkür ediyorum. Ödül alsın almasın tüm çocuklarımızı kutluyorum” değerlendirmesinde bulundu. Protokol konuşmalarının ardından katılımcılar, Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği’nde ülkelerin standını gezdi, proje alanlarında öğrencilerle buluştu.
İki gün sürecek şenlik sonunda projeler değerlendirilecek ve derece alan ülkeler, öğrenciler ödüllendirilecek. Şenlik 21 Kasım tarihi ile 2'nci gününde de hız kesmeden devam ediyor.
Haberankara.com