Mamak Belediyesi Tarım ve hayvancılıkta hedefini Ekolojik Köy ile büyütüyor

Ankara'nın Mamak ilçesinde ilçe ekonomisini daha iyi konuma getirme adına yeni adımlar atılmaya devam ediliyor. Bu kapsamda yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Veli Gündüz Şahin tespit edilen eksiklikler için talimatlar verdi.

Mamak Belediyesi Tarım ve hayvancılıkta hedefini Ekolojik Köy ile büyütüyor

Mamak Belediyesi yeni dönemde belirlenen hedeflere ulaşma adına hızlı bir şekilde çalışmalara başladı. Belediye Başkanı Şahin bu konuda ilçenin tarım ve hayvancılık potansiyelini yukarılara çekmek için Ekolojik Köye gitti.

BAŞKAN ŞAHİN EKOLOJİK KÖYÜ ZİYARET ETTİ

Önceki dönemlerde ilçedeki köy sakinlerine gelir kapısı oluşturmak ve o bölgelerin turizm ve ekonomik olarak bulunduğu seviyeden daha iyi konuma gelmesi adına kurulan Ekolojik Köy Başkan Şahin'in önem verdiği yerler arasında üst sıralarda yer alıyor. Bu nedenle Mamak bütçesine katkı sağlaması ve insanların buradan faydalanması adına köye giden Başkan Şahin çeşitli incelemelerde bulundu.

Mamak Belediyesi Tarım ve hayvancılıkta hedefini Ekolojik Köy ile büyütüyor

Konu ile ilgili Mamak Belediyesi tarafından yapılan açıklamada “Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Ekolojik Köy’de bulunan üretim tesislerini, meyve-sebze bahçelerini, satış stantlarını, lavanta bahçelerini, seraları gezdi ve arıcılık faaliyetleri ile ilgili bilgi aldı. Başkan Şahin, fiziki yapıyla birlikte, gıda ürün yelpazesinin geliştirilmesi ve eksikliklerin giderilmesi konusunda talimat verdi” denildi.

KÖY HAYATININ TURİZM OLARAK YANSIMASI

Alan şehir hayatından yorulanların kendini yenileyebileceği bir doğa mekanı olarak göze çarparken aynı zamanda organik üretimin ilçedeki merkezlerinden biri olarak görülüyor.

SONRAKİ HABER