Mamak Belediyesi tarihi uzay yolculuğunu Ali Kuşçu Gök Bilim Merkezi'nde izletti

Mamak Belediyesi Türkiye'nin ilk insanlı uzay yolculuğunu vatandaşlara çok anlamlı bir yerde izletti.

Mamak Belediyesi tarihi uzay yolculuğunu Ali Kuşçu Gök Bilim Merkezi'nde izletti

Ülkemizin ve tüm dünyanın merakla beklediği ve defalarca ertelenen Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk insanlı uzay misyonunu gerçekleştirmek için uzaya gidecek Alper Gezeravcı'nın yolculuğu dün akşam başladı.

Yurdumuzun dört bir yanından vatandaşlar gurur ve heyecanla Albay Alper Gezeavcı'nın yanında bulunan 3 kişi ile birlikte Amerika'dan Uluslararası Uzay İstasyonu'na gidişine tanıklık etti. Başarılı ve sorunsuz bir şekilde başlayan yolculuğun 36 saat sürmesi beklenirken bu önemli ana Ankara'nın Mamak ilçesinde de vatandaşlar şahitlik etti.

Mamak Belediyesi'nin ilçedeki önemli hizmet yerlerinden olan Ali Kuşçu Gök Bilim Merkezi'nde bu özel ana tanıklık etmek isteyen vatandaşlar için hazırlık yapıldı. Vatandaşlar yanlarına çocuklarını da alarak gece yarısı olmasına rağmen düzenlenen “Milli Uzay Yolcumuzu Uğurluyoruz” programına katılmak için Ali Kuşçu Gök Bilimi Merkezi'ne geldiler.

Mamak Belediyesi tarihi uzay yolculuğunu Ali Kuşçu Gök Bilim Merkezi'nde izletti

ÇOCUKLAR İÇİN BİLGİ YARIŞMASI

Erken saatte gelen aileler ve çocukları için fırlatma süresi gelene kadar çeşitli etkinlikler ve yarışmalar düzenlendi. Çocuklar için bilgi yarışması düzenlendi ve kazananlara ödülleri takdim edildi. Yapılan aktiviteler sonrası Mamak halkı 00:49'da gerçekleştirilen fırlatma işlemi sonrası duygu dolu anlar yaşadı.

Mamak Belediyesi tarihi uzay yolculuğunu Ali Kuşçu Gök Bilim Merkezi'nde izletti - Resim : 2

Alper Gezeravcı'nın Türkiye'yi uluslararası arenada temsil etmesi ve Türk bayrağının uzayda yer alacak olmasının gururuna ortak olan Mamak halkıAli Kuşçu Gök Bilim Merkezi'nde yapılan etkinliğin tamamlanmasının ardından evlerine dağıldı.

SONRAKİ HABER