Mamak Belediyesi tarafından 1600 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı!

Bugün Mamak Belediyesi tarafından toplamda 1600 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi Hizmet-İş ve Öz Güven-Sen ile imzalandı.

Mamak Belediyesi tarafından 1600 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı!

Bugün Hizmet-İş ve Öz Güven-Sen ile Mamak Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Bu kapsamda belediye tarafından imzalanan bu sözleşme ile birlikte 1600 işçiyi kapsayan sözleşmeye imza atıldığı ifade edildi.

1600 İŞÇİNİN FAYDALANDIĞI İFADE EDİLDİ!

Mamak Belediyesinin Musiki Muallim Mektebi'nde düzenlenen imza törenine, HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Öz Güven-Sen Genel Başkanı Ömer Yılmaz ve ilgililer katılım sağladı.

Arslan tarafından buradaki konuşmasında, kamudaki taşeron işçilerin 2017'de kadroya alınmaması durumunda sözleşmeden sadece 50 işçinin yararlanabileceği belirtilirken, bugünkü sözleşmeden 1300 Hizmet-İş, 300 Öz Güven-Sen üyesi olmak üzere 1600 işçinin faydalandığını ifade edildi.

Konu hakkında yaptığı açıklamalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla belediyeler dahil kamudaki taşeron işçilerin kadroya alındığını anımsatan Arslan, "Kamudaki taşeron işçilerin kadroya alınması, çalışma hayatımızın en büyük reformuydu. Bu reformla 500 bini belediyelerde olmak üzere 1 milyona yakın taşeron işçi, kamunun kadrolu işçisi oldu." şeklinde konuştu. Bununla birlikte belediye yönetimine sözleşmede sağlanan imkanlardan dolayı teşekkürlerini de sundu.

ÜCRETLERDE YÜZDE 50 ARTIŞ SAĞLANDI!

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse tarafından da yapılan açıklamalara göre toplu iş sözleşmelerini belediyenin imkanlarını en üst sınırına kadar kullanarak imzaladıklarını belirterek, çalışanların daha iyi ekonomik ve sosyal şartlarda çalışmalarını sürdürmesi için inisiyatif aldıklarını belirtildi. Bununla birlikte imzalayacakları sözleşmeyle çalışanların yevmiye ücretlerinde 1 Ocak itibarıyla yüzde 50 düzeyinde iyileştirme sağlayacakları ifade edilerek, Temmuz ayında daha da iyileştirme yapılmasının planlandığından bahsetti.

Son olarak sözleşmeyle çalışanlara yaptıkları işlerin kadrosuna uygun ücretler verecek bir düzenlemeyi hayata geçirdiklerini bildiren Köse, sorumluluk makamında bulunup bunun maddi karşılığını almayan çalışanlara da ek ödeme yapılacağı bilgisini de vermiş oldu.

SONRAKİ HABER