Mamak Belediyesi sokak hayvanlarının korunması için faaliyetlerini sürdürüyor

Mamak Belediyesi bünyesinde hizmet veren Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Geçici Bakımevi sokak hayvanlarının bakımı ve korunma gibi görevlerini yürütüyor.

Mamak Belediyesi sokak hayvanlarının korunması için faaliyetlerini sürdürüyor

Mamak Belediyesi sosyal faaliyetlerinde vatandaşları kadar can dostlarımıza yönelik çalışmalarına devam ediyor. Mamak Belediyesi, Mamak’ın sokaklarında yaşayan can dostların da belediyesi olmayı sürdürüyor. Kutludüğün Mahallesi’nde bulunan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Geçici Bakımevinde misafir edilen can dostların yanı sıra sokakta yaşayan hasta, yaralı ve kaza geçirmiş patili dostlar için önemli çalışmalar yapan belediye, yeni projelerle hizmet kalitesini ve alanını artırmayı planlıyor.

Mamak Belediyesi bünyesinde merkezde sokak hayvanlarının tedavi, kısırlaştırma ve bakımlarını gerçekleştirirken bir yandan da sahiplendirme çalışmalarını sürdürüyor.

PATİLİ DOSTLARA VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ

Mamak Belediyesi sokak hayvanlarının korunması için faaliyetlerini sürdürüyor

Can dostları sağlıklı ve konforlu bir şekilde misafir etmeye devam eden Mamak Belediyesi, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Geçici Bakımevinde; başıboş, hasta, yaralı olan sokak köpeklerinin toplanarak tedavi edilmesi, kısırlaştırma, sahiplendirme ve mama desteği gibi hizmetler sunuluyor. Kısırlaştırma yaptığı, tedavi ettiği ve aşı uyguladığı hayvan sayısı ile dağıttığı mama miktarını artıran ekipler, patili dostların Mamak’ta sağlıklı, güvenli ve huzurlu bir şekilde yaşaması için çalışıyor. Bin 200 hayvan kapasiteli merkezde, bakımevine gelen sokak köpeklerinin bilgisayar ortamında kayıtları alınıyor ardından patili dostlara iç ve dış parazitlere karşı ilaç uygulaması yapılıyor ve müşahede altına alınıyor. Bu süreçte hasta olan köpeklerin de tedavileri yapılıyor. Süre bitiminde ise köpekler kısırlaştırılıyor. Yaralı köpeklerin tedavisinde de Ankara Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışma gerçekleştiriliyor. Kuduz aşıları yapılan köpeklerin kulaklarına numaralı küpeler takılıyor. Sağlık kontrolleri ve gerekli tedavileri bittikten sonra can dostları misafir ederek korumaya alan merkeze gelen ziyaretçi sayısında Nisan Ayı’ndan itibaren artış yaşanırken yine Nisan Ayı’ndan itibaren normalin üzerinde artış yaşanarak, 21 sevimli dost sahiplendirildi.

AMAÇ HAYVANLARI YENİ YUVALARINA KAVUŞTURMAK

Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde yer alan can dostlar, titiz bir süreç sonunda sahiplendirilerek, yeni yuvalarına uğurlanıyor. İlk olarak hayvanların tüm bakımları ve aşıları yapılırken, hayvan sahiplenmek isteyen vatandaşların, köpeğe bakabilecekleri bir alan olup olmadığına dair araştırmalar gerçekleştiriliyor. Uygunluğu olan vatandaşlarla merkez arasında sahiplendirme formu oluşturulurken, daha sonrasında hayvan sahiplenen vatandaşlar İlçe Tarım Müdürlüğüne gönderilerek, hayvanın çiple beraber kayıt altına alınması sağlanıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER