Mamak Belediyesi SMA hastası Yağız Asaf için kermes düzenleyecek

Kas hastalığı olarak bilinen ve genellikle küçük yaştaki bebek ve çocuklarda görülen SMA konusunda farkındalık oluşturan etkinlikler düzenleniyor. Çocukları SMA hastası olan aileler tedavi masrafını karşılamak için bağışlar topluyor.

Mamak Belediyesi SMA hastası Yağız Asaf için kermes düzenleyecek

İlgili devlet kurumlarından izin alan aileler gerek sosyal medya gerekse sosyal hayatta tedavi için ücreti karşılamak adına bağış kampanyaları düzenliyor. Vatandaşlarda bu konuda duyarlı olduğunu göstererek kampanyalara ilgi gösteriyor.

Bu kapsamda Ankara'nın Pursaklar ilçesinde SMA hastası Yağız Asaf için bir kermes organizasyonu düzenlendi. Kermese katılanlar arasında Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin'de vardı.

BAŞKAN ŞAHİN KERMESTE AİLEYE MORAL VERDİ

Başkan Şahin SMA TİP 1 hastası Yağız Asaf Çağlar için katıldığı kermeste köfte pişirdi. Katılımcılarda kermesteki yemekleri satın alarak ya da direk olarak bağış yaparak Yağız Asaf'ın tedavi sürecine destek oldu.

Mamak Belediyesi SMA hastası Yağız Asaf için kermes düzenleyecek

Başkan Şahin'de katıldığı kermeste aileye destek verdi ve onların yanlarında olacaklarını belirtti. SMA konusunda insanların el ele vermesi gerektiğini vurgulayan Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin "SMA’lı çocuklarımızın durumu çok zor. İlaçlar ithal ve çok pahalı ama birlik olursak tüm SMA’lı çocuklarımızın tedavisini gerçekleştirebiliriz” şeklinde konuştu.

BİR KERMESTE MAMAK'TA

Başkan Veli Gündüz Şahin sözlerinin devamında kendi ilçelerinde de Yağız Asaf Çağlar için bir kermes düzenleyeceklerini söyledi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER