Mamak Belediyesi robotik kodlama eğitimi ile geleceğe yatırım yapıyor

Toplumlar geliştikçe yeni meslek dalları ve ilgi gören alanlarda değişiklikler yaşanıyor. Teknolojinin neredeyse hayatın her yerine girdiği günümüzde kodlamanın değeri giderek artıyor.

Mamak Belediyesi robotik kodlama eğitimi ile geleceğe yatırım yapıyor

Yazılım gücünün ülkeler için önemli bir silah haline gelmeye başlamasından dolayı devlet bu konuda kendi içinde yatırımlar yapmaya başladı. Casus yazılım kullanma ihtimaline karşı yerli ve milli teknoloji ile alanında uzman olmak isteyen Türkiye'de bu konuda yoğun bir çalışma temposu yaşanıyor.

Kodlama bilmenin bu kadar önemli olduğunun farkında olan Mamak Belediyesi de bu konuda yatırımlarını sürdürüyor. Belediye bünyesinde faaliyet gösteren Mamak Bilim Merkezinde Robotik kodlama eğitimi alan çocuklar yaz dönemini verimli bir şekilde fırsatı yakaladı.

KODLAMA EĞİTİMİ ALAN GENÇLERE ZİYARET

Mamak Belediyesi Başkan Yardımcısı Erdoğan Doğan ve TÜBİTAK Bilim Merkezleri Müdürü Mehmet Ali Tulukcu, Mamak Bilim Merkezi'nde düzenlenen yaz kursu programları ziyaretleri kapsamında kodlama eğitimi gören çocuklar ile bir araya geldi.

Yaz Kurslarını ziyaret eden Doğan ve Tulukçu çocuklar ile yakından ilgilendi. Kodlama eğitimi alan çocukların yaptıklarını ilgi ile takip eden başkanlar kendilerine çalışma ve çabalarından dolayı tebriklerini iletti.

Robotik kodlama ve yazılım konusunda Mamak'ta ve ülkede çalışmaların devam etmesi bekleniyor. Eğitmenlerde bu konuda aileleri ve çocuklarını teşvik etmeyi sürdürüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER