Mamak Belediyesi organik gübre üreterek ekosisteme katkı sağladı

Topraklarının verimliliği ile ön plana çıkan Türkiye'de tarım yapmak kadar bunu sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmek ön plana çıkıyor. Bu konuda Mamak Belediyesi kompost işlemi ile ürettiği gübreler ile tarıma katkı sağlıyor.

Mamak Belediyesi organik gübre üreterek ekosisteme katkı sağladı

Günümüzde insanlar sofralarına gelen besinlerin ilaçlamalar ve dış müdahaleler ile sağlıklarına zararlı yönde etki etmesinden şikayet ediyor. Tarım konusunda insanların yediklerinden şüphe etmemesi adına çalışmalarda yürütülüyor.

ORGANİK GÜBRE ELDE ETME ÇALIŞMASI BAŞARI İLE SONUÇLANDI

Bu konuda Mamak Belediyesi de organik gübre hazırlayarak doğayı ve tarımı normal şekilde sürdürüyor. Konu ile ilgili bir süredir Mamak Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yürütülen Yerinde Kompostlama projesinde mutlu sona ulaşıldı.

Kızılca Köyünde yapılan işlemde toplanan gübrelere, sebze, meyve atıkları ve saman eklendi. Çalışmalar sonucunda kokusuz ve verimli bir karışım elde edildi.

Mamak Belediyesi organik gübre üreterek ekosisteme katkı sağladı

ZENGİN GÜBRE MAMAK'IN TOPRAĞINDA KULLANILACAK

Mamak Belediyesi tarafından günler süren çalışma sonunda elde edilen organik gübre Ekolojik köy seraları ve meyve sebze alanlarında değerlendirilecek. Çalışma ile çiftçiler daha iyi gübre çeşidini maliyet olarak daha ucuz bir bedel karşılığında elde etmiş olacak.

Dış etkenlerin tarım işlemlerinde daha çok kullanılması toprağı ve elde edilen gıdayı olumsuz yönde etkileyebiliyor. Bu konuda insanlar güvenilir gıdaları tüketmek istiyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER