Mamak Belediyesi öğrencileri organik tarımla tanıştıracak

Genç nesillerin gelecek yıllarda tarımı ve doğayı daha çok benimseme adına Mamak Belediyesi önemli çalışmalarda bulunuyor. Belediye konu ile ilgili yaptığı açıklamada ilkokul 4. sınıf öğrencilerine vereceği eğitimden bahsetti.

Mamak Belediyesi öğrencileri organik tarımla tanıştıracak

Her geçen yıl dünyada doğal kaynakların azalması ve farklı etkenlerden dolayı insanların sağlıklı besin konusunda sıkıntılarının artması organik tarımın önemini artırdı. Bu konuda harekete geçen Mamak Belediyesi küçük yaştan itibaren nesillerin organik tarıma karşı daha ilgili ve duyarlı olması için Ekolojik Köy'de eğitim verecek.

UYGULAMALI EĞİTİMLERDE OLACAK

Mamak Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından üstlenilen bu programda öğrenciler organik tarım konusunda hem teorik hem de uygulamalı eğitim alma fırsatına sahip olacak. İlkokul 4. sınıf öğrencileri Ekolojik Köy'de Sirke, Salça, turşu ve ekmek yapımı gibi hayat boyunca kullanabileceği bilgilere sahip olacak.

Mamak Belediyesi öğrencileri organik tarımla tanıştıracak

Bu programa okul ya da sınıf olarak katılmak mümkün. https://kirsalrandevu.mamak.bel.tr/ adresinden randevu oluşturulmasının ardından Pazartesi, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri 09:30-11:30 ve 13:30-15:30 gençlere eğitim verilecek. Eğitimler 30 Eylül 2024 -10 Ocak 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

DOĞAYI SEVEN NESİLLER YETİŞTİRME HEDEFİ

Öğrenciler bu eğitim sayesinde sıfır atık ve doğa sevgisinin önemi konularında daha bilgili olma fırsatına sahip olacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER