Mamak Belediyesi Musiki Muallim Mektebi her yaş grubuna eğitim veriyor

Mamak Belediyesi tarafından faaliyete geçen Musiki Muallim Mektebi, her yaş grubundan vatandaşı ağırlayarak sanat eğitimleri vermeye devam ediyor. Sanat eğitimlerine devam eden Mamak Belediyesi de nu eğitimlere ilişkin zaman zaman vatandaşları bilgilendirmeyi ihmal etmiyor.

Mamak Belediyesi Musiki Muallim Mektebi her yaş grubuna eğitim veriyor

Türkiye'nin ilk konservatuvarı olarak pek çok sanatçının yetişmesine vesile olan Musiki Muallim Mektebi, restore edilmesinin ardından yeniden eğitim, etkinlik ve atölyelere ev sahipliği yapmaya başladı. Mamak Belediyesi, Musiki Muallim Mektebi’nde farklı kültürlere ait müzikal değerler ve onlara ait çalgılar yer alırken eğitimlerde hız kesmeden devam ediyor.

Mamak’ın kültür mirası, Cumhuriyet tarihinin ilk konservatuarı Musiki Muallim Mektebi’nde kültür ve sanat kursları devam ederken 13 branşta hizmet veren kurslarda, gençlerin yanı sıra yetişkinler de yeteneklerini keşfediyor.

MAMAK BELEDİYESİ MUSİKİ MUALLİM MEKTEBİ’NDE YETENEKLER KEŞFEDİLİYOR

Mamak Belediyesi Musiki Muallim Mektebi’nde gerçekleşen, her birinin profesyonel eğitimciler tarafından verildiği, kabak kemane, uzun ve kısa sap bağlama, piyano, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, bona, ritim, gitar, keman, tiyatro, halk dansları, ney, şan kursları Mamaklıların yeteneklerini ortaya çıkarıyor.

Mamak Belediyesi Musiki Muallim Mektebi her yaş grubuna eğitim veriyor

Çocuklar ve gençlerin yanı sıra yetişkinlerin de ilgi gösterdiği kurslara kayıt olmak isteyenler internet üzerinden ön kayıt yapabiliyor ya da Musiki Muallim Mektebi’ne gelerek başvurularını yapabiliyor. Yıl boyu eğitimlerin devam ettiği merkezse her yaş grubundan kayıt alınırken özellikle gençlerin de yeteneklerinin ortaya çıkması sağlanıyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER