Mamak Belediyesi Mevlana'yı vefat yıl dönümünde tasavvuf müziği ile andı!

Mevlana'nın ölüm yıl dönümü ülkemizin çeşitli noktalarında birbirinden farklı etkinliklerle anılmaya devam ediyor. Bu çerçevede Mamak Belediyesi de yeni etkinliklere imza atarken Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Klasik Türk Müziği Topluluğu Musiki Muallim Mektebi’nde tasavvuf müziği konseri verdi.

Mamak Belediyesi Mevlana'yı vefat yıl dönümünde tasavvuf müziği ile andı!

Mevlana Celaleddin Rumi, vefatının 750'nci yıl dönümünde yurdumuzun dört bir yanında çeşitli etkinliklerle anılıyor. Mamak Belediyesi de bu önemli günü es geçmedi ve bir etkinliğe imza attı. Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Klasik Türk Müziği Topluluğu, Mamak Belediyesi tarafından hayata geçirilen Musiki Muallim Mektebi’nde tasavvuf müziği konseri verdi.

Musiki Muallim Mektebi, Ankara'nın sanat merkezi haline dönüştü. Birçok kültür sanat etkinliğine ev sahipliği yapan Musiki Muallim Mektebi, Hz. Mevlana’nın 750'nci ölüm yıl dönümünde Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Klasik Türk Müziği Topluluğu’nun tasavvuf müziği konserine ev sahipliği yaptı.

HZ. MEVLANA 750. ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE MAMAK'TA TASAVVUF MÜZİĞİ İLE ANILDI

Tarihi mekanda gerçekleşen konserde tasavvuf müziğinin en seçkin örnekleri seslendirildi. Konseri izleyenler arasında Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Rektörü Prof. Dr. Erhan Özden, Mamak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Haydar Serdar Tuncer, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. “Hz. Mevlana ile birlikte Anadolu’nun manevi mimarlarını rahmetle yâd ediyorum” diyen Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, önemli bir açıklamada bulundu.

Mamak Belediyesi Mevlana'yı vefat yıl dönümünde tasavvuf müziği ile andı! - Resim : 2

Mamak Belediye Başkanı Köse, “Mevlana Celaleddin-i Rumi'yi vuslatının 750. yıl dönümünde rahmetle anıyoruz. Hz. Mevlana’yı ve diğer manevi mimarlarımızı tanımak, tanıtmak ve onların yaktığı meşaleyi daima yanık tutmak ve onların öğüdünü zamanımıza ve yarına taşımak hepimizin görevidir.

Mamak Belediyesi Mevlana'yı vefat yıl dönümünde tasavvuf müziği ile andı! - Resim : 3

Bu vesileyle Hz. Mevlana ile birlikte Anadolu’nun manevi mimarlarını rahmetle yâd ediyorum” ifadelerine yer verdi. Öte yandan ülkemizin dört bir yanında Mevlana için etkinlikler düzenlenmeye de devam ediyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER