Mamak Belediyesi metruk, ruhsatsız, hobi bahçelerindeki kaçak yapıları yıkıyor

Başkent Ankara'da belediyeler tarafından bazı yapılar için yıkım kararı alınmaya devam ediyor. Yıkım kararı alan bir belediye daha açıklamalarda bulunurken Kıbrısköy, Hüseyingazi, Ekin ve Fahrikorutürk Mahallelerinde metruk ve kaçak yapıların yıkımına başladı.

Mamak Belediyesi metruk, ruhsatsız, hobi bahçelerindeki kaçak yapıları yıkıyor

Taşınmaz fiyatlarının artması ile beraber yatırım tercihleri değişkenlik göstermeye başladı. Yatırım tercihleri değişen vatandaşlar son dönemde özellikle tarla ve arsa alımına yönelirken bu alanlara da ruhsatsız ya da kaçak yapı inşa etmeye başladı.

İnşaat maliyeti olmamasından dolayı prefabrik evler alınan bu tarla ve arsalara inşa edilirken kaçak ve ruhsatsız yapılaşmayla mücadele kapsamında belediyeler de harekete geçti. Ankara'daki pek çok belediye kaçak ve metruk yapılar için yıkım kararını duyururken son olarak Mamak Belediyesi, mahalle sakinlerinin emniyeti ve sağlığı açısından risk oluşturan metruk, riskli, kaçak yapıları ve ruhsatsız hobi bahçelerini yıkmak için harekete geçti.

MAMAK BELEDİYESİ KAÇAK YAPILARI TEK TEK YIKIYOR

Mamak Belediyesi tarafından alınan yıkım kararı ile beraber Kıbrısköy, Hüseyingazi, Ekin ve Fahrikorutürk Mahallelerinde metruk ve kaçak yapıların yıkımına başlandı. Metruk yapıların yıkımı ile çarpık yapılaşmayı ve görüntü kirliliğini ortadan kaldırdığını ifade eden Mamak Belediyesi, yıkım çalışmalarıyla ilçenin gelişimine katkı sağladığını belirtti.

Mamak Belediyesi metruk, ruhsatsız, hobi bahçelerindeki kaçak yapıları yıkıyor

Kaçak yapılaşmaya karşı yürütülen mücadele kapsamında ilçenin dört bir yanını mercek altına alan Mamak Belediyesi, gerek belediye ekipleri tarafından tespit edilen kaçak yapıları, gerekse vatandaşların ihbarları doğrultusunda belirlenen gecekonduların yıkımını gerçekleştirdiğini açıkladı.

Mamak Belediyesi metruk, ruhsatsız, hobi bahçelerindeki kaçak yapıları yıkıyor - Resim : 2

Metruk, kaçak, riskli yapılarla birlikte ruhsatı olmayan hobi bahçelerini tespit eden Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, tespitleri ve vatandaşların istekleri doğrultusunda yıkımlara devam ederken bu yıkımların ardından ortaya çıkan molozlar, belediye ekipleri tarafından kamyonlara yüklenerek temizleniyor. Öte yandan Ankara'daki pek çok belediye verimli tarım arazileri olan hobi bahçelerine inşa edilen yapıların yıkımına da devam ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER