Mamak Belediyesi Meme Kanserine karşı farkındalık semineri düzenledi

Ekim ayının meme kanseri ile ilgili farkındalık ayı olmasından dolayı bir çok yerde insanları bilinçlendirme çalışmaları yapılıyor. Bu yerlerden birisi olan Mamak'ta belediye yönetimi uzman doktorların katıldığı bir seminer düzenledi.

Mamak Belediyesi Meme Kanserine karşı farkındalık semineri düzenledi

Bir kadın hastalığı olarak bilinen meme kanserine karşı en önemli hamlelerin başında erken tedavi geliyor. İnsanların bu hastalığa karşı bilgi sahibi olması ve doktor kontrolünden geçerek gerekli tetkikleri yaptırması olası hastalık döneminde büyük avantaj sağlıyor.

Mamak Belediyesi de içinde bulunulan bu aydan dolayı bir hastane ile iş birliğine girerek bir seminer organize etti. Mamak Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen seminerde kadınların kontrol yaptırmaktan geri durmamasına vurgu yapıldı.

TEŞHİR EDİLDİĞİNDE TEDAVİ EDİLEBİLİR BİR HASTALIK

Seminerde bir konuşma yapan Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Emre "Meme kanseri, erken teşhis edildiğinde tedavi edilebilir bir hastalıktır. Ancak bunun için hepimizin bu konuda bilinçli ve cesur olması gerekiyor. Özellikle kadınlar, toplumsal olarak zaman zaman bu tür sağlık kontrollerinden çekinme eğiliminde olabiliyor" dedi ve kadınlara cesur olmaları gerektiğini söyledi.

Mamak Belediyesi Meme Kanserine karşı farkındalık semineri düzenledi

"MUAYENE ŞART"

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Canan Şimşek hastalığın işleyişi ve evrelerinden bahsetti. Dr. Şimşek "Kendi kendine muayene, film ve mamografi, meme ultrasonu ve erken teşhisle tedavisi kolaylıkla yapılıyor. Yılda bir kez ister kendiniz ister doktora giderek muayene şart" diyerek kontrol yapılması gerektiğini ifade etti.

Seminerde meme kanseri konusunda ve alınabilecek önlemlere dair bilgiler verildi. Seminere katılan kadınlar önemli bilgiler kazanarak evlerine döndü.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER