Mamak Belediyesi Kültür Yolu Etkinliklerine ev sahipliği yapıyor

Ülkedeki en kapsamlı etkinliklerden olan Kültür Yolu Festivali geçtiğimiz günlerde başlamıştı. Söyleşi, sergi ve atölye gibi bir çok etkinliğin yer aldığı festivalde ev sahibi ilçelerden birisi de Mamak Belediyesi oldu.

Mamak Belediyesi Kültür Yolu Etkinliklerine ev sahipliği yapıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığının girişimleri ile düzenlenen ve aylarca süren bir dönemi kapsayan Kültür Yolu festivalinde sıradaki durak Ankara oldu. 21-29 Eylül tarihleri arasında Ankara'da düzenlenen bu festivalde katılımcılar farklı ilçelerde özel kültürel deneyimleri yaşama fırsatına sahip oldu.

Bu kapsamda Mamak Belediyesi de konser, sergi ve söyleşilerle kültür sanat yönünü bir kez daha gösterdi. Bu kapsamda Ankara Kültür Yolu Festivalinde Mamak Belediyesi neler yaptıklarından bahsetti.

Mamak Belediyesi Kültür Yolu Etkinliklerine ev sahipliği yapıyor

MAMAK'TA SANAT DOLU GÜNLER SÜRÜYOR

Mamak Belediyesi Musiki Muallim Mektebinde Gelenekten Geleceğe adlı Ressam Zeliha Bazoğlu'nun Anadolu motiflerine yer verdiği sergisi festival sonuna kadar 10:00-20:00 saatlerinde ziyaret edilebilecek.

Mamak Belediyesi Kültür Yolu Etkinliklerine ev sahipliği yapıyor - Resim : 2

Öte yandan festival dahilinde Mamak Belediyesi ev sahipliğinde yapılan bir diğer etkinlik Musiki Muallim Mektebi Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde ''Yaşamın Renklerinde Ankara'' adlı söyleşi oldu. Prof. Dr. Çiğdem Özesmi, Dr. Necati Yalçın ve Prof. Dr. Mehmet Tunçer’in katılımıyla gerçekleşen söyleşide Ankara'nın tarihi ve kültürel dokusu anlatıldı. Ayrıca yine aynı yerde Mamak Türk Sanat Müziği korosu bir konser verdi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER