Mamak Belediyesi işçiye yüzde 50'nin üzerinde zam için sendikaya teklif sundu

Mamak Belediyesi, Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası ile sürdürülen toplu iş sözleşmesi müzakerelerinde, çalışanlarımızın taleplerini dikkate alarak yüzde 50 üzerinde zam teklifi sunduğunu duyurdu.

Mamak Belediyesi işçiye yüzde 50'nin üzerinde zam için sendikaya teklif sundu

Mamak Belediyesi, Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası ile sürdürülen toplu iş sözleşmesi müzakereleri ile ilgili olarak yeni bir basın açıklaması yayımladı. 3 Eylül 2024 Pazartesi günü sendika ile yapılan görüşmede daha önce verilen teklifin de üzerine çıktıkları şekilde teklif verildiğini ifade eden Mamak Belediyesi, ''Çalışanlarımızın emeklerinin karşılığını adil ve hak ettikleri şekilde almalarını her zaman öncelikli bir ilke olarak benimsedik.'' ifadelerine yer verdi.

Bu bağlamda, çalışanların taleplerini dikkate alarak en makul çözümü bulmak için yoğun bir çaba sarf ettiklerini ifade eden Mamak Belediyesi, tüm şartları zorlayarak işçinin enflasyon baskısı altında ezilmemesi için yıl bazında yüzde 50’nin üzerinde bir teklif sunduklarını dile getirdi.

MAMAK BELEDİYESİNDEN İŞÇİ ZAMMI İÇİN BASIN AÇIKLAMASI

İşçinin ücretlerine ek olarak, işçi ikramiyelerini de 14 günden 52 güne çıkardıklarını ifade eden Mamak Belediyesi, bununla birlikte sosyal yardımlar ve de izinlerde önemli iyileştirmeler konusunda da teklif sunduklarını dile getirdi. Sürecin her aşamasında şeffaf ve uzlaşmacı bir tutum sergilediklerini ifade eden Mamak Belediyesi, ''Mevcut ekonomik koşullarda, çalışanlarımızı mağdur etmeden maaşlarını düzenli ve aksatmadan ödemek, ayrıca ilerleyen süreçte şartları söz verdiğimiz gibi daha da iyileştirmek için en iyi teklifi sunduk. Yapılan tüm bu görüşmeler sonucunda sendikanın, işçinin hakkını ve hukukunu gözetmeksizin siyasi bir amaç güderek açıklamalar yaptığını üzülerek gördük.'' ifadelerine yer verdi.

Bu çerçevede yapılan basın açıklamasının devamında ''Sayın Başkanımız Veli Gündüz Şahin’in de her fırsatta dile getirdiği gibi, Emekçinin hakkı her şeyden önemlidir. Bu doğrultuda, çalışanlarımızın yaşam standartlarını iyileştirmek ve Mamak halkına en iyi hizmeti sunmak adına elimizden gelenin en iyisini yaptığımızı belirtmek isteriz.'' ifadelerini kullandı.

Toplu iş sözleşmesi sürecinde karşılıklı anlayış ve saygının esas alınması gerektiğine inandıklarını ifade eden Mamak Belediyesi, bu doğrultuda sendikanın ve çalışanların taleplerine duyarlı olduklarını ancak belediyenin mali imkanlarını da gözetmek zorunda olduklarını vurguladı.

SONRAKİ HABER