Mamak Belediyesi ilçenin doğal güzelliklerini Çankayalı vatandaşlara gezdirdi

Mamak Belediyesi geçtiğimiz günlerde ilçede bulunan doğal gezilecek yerlerine farklı ilçelerden vatandaşların getirilip gezdirileceğini duyurmuştu. Bu programın ilk misafirleri Çankaya'dan gelen vatandaşlar oldu.

Mamak Belediyesi ilçenin doğal güzelliklerini Çankayalı vatandaşlara gezdirdi

Ankara'nın her ilçesi kendileri ile ilgili özgün unsurlar barındırıyor. Farklı yerlerden gelen insanlar kadar aynı şekilde yaşayan insanlarında bu yerleri görmesini isteyen Mamak Belediyesi ise Ekolojik Yerel Değerler Gezisi adlı bir program başlattı.

Ankara'nın diğer ilçelerindeki insanların gelip Mamak'taki güzel yerleri için görmesi için başlatılan programın ilk misafirleri Çankaya'dan oldu. Mamak Belediyesi tarafından kırsal alanların desteklenmesi adına yapılan uygulamada doğaseverler özel bir gün geçirdi.

Mamak Belediyesi ilçenin doğal güzelliklerini Çankayalı vatandaşlara gezdirdi

DOĞA İLE İÇ İÇE BİR GÜN

Misafirler ilk olarak Kıbrıs Kanyonunda 3 kilometrelik bir doğa yürüyüşü yaptı. Hem gezerken hem de bölgenin bitki yapısı hakkında bilgi alan doğaseverler ardından Kutludüğün'e geçti. Burada bölgenin doğal güzelliklerini yakından inceleme fırsatı yaşayan vatandaşlar son olarak Gökçeyurt'ta Lavanta ve aromatik bitki bahçesini gezdiler.

Mamak Belediyesi ilçenin doğal güzelliklerini Çankayalı vatandaşlara gezdirdi - Resim : 2

3 farklı durakta gezip kendilerine yakın bir yerde böyle güzellikler olduğunu gören vatandaşlar memnun bir şekilde Çankaya'ya geri döndü. İlerleyen haftalarda farklı ilçelerden insanlarda gelerek bu yerleri gezme fırsatı yakalayacak. Mamak Belediyesi bu uygulamayı Kasım ayına kadar devam ettirecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER