Mamak Belediyesi ilçe halkına mobilyalar üretiyor

Mamak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ilçe halkı için nitelikli mobilyalar üretiyor.

Mamak Belediyesi ilçe halkına mobilyalar üretiyor

Sosyal ve kültürel faaliyetlerine önem veren Mamak Belediyesi bu yöndeki çalışmalarına devam ederken vatandaşlarının ihtiyaçlarına da karşılık bulmaya çalışıyor. Mamak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren atölyeler, ilçenin dört bir yanına birbirinden güzel mobilyalar üretiyor. Üretilen ürünler ilçeye estetik katıyor. Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, ilçeyi güzelleştiren mobilyaların tasarlandığı Park ve Bahçeler Müdürlüğünü ziyaret ederek, atölyelerde incelemelerde bulundu.

CİDDİ ORANDA TASARRUF SAĞLANIYOR

Mamak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü atölyeleri ve üretim tesisleri adeta mobilya fabrikası gibi çalışıyor. Atölyelerde, kent mobilyaları, kütüphaneler, büro mobilyaları, dolaplar, raflar, kamelyalar, kuş yuvaları, sokak hayvanları besleme odakları üretilirken, ciddi oranda tasarruf da sağlanıyor.

PARKLAR ÇOCUKLAR İÇİN DAHA GÜVENLİ HALE GETİRİLİYOR

Marangozların el işçiliği ile birleşerek yeni tasarımların ortaya çıktığı atölyelerde imal edilen ürünler, ilçenin farklı bölgelerindeki parkları süslüyor. Kauçuk zemin parkesinden oturma banklarına, çocuk oyun gruplarından spor aletlerine kadar park ve yeşil alanlarda kullanılan malzemelerin üretildiği atölyeler, adeta bir fabrika gibi çalışıyor. Çocuk oyun ve spor alanlarında kullanılan kauçuk zemin sayesinde parklar çocuklar için daha güvenli hale getiriliyor. Park ve yeşil alanlarda yeni oturma bankları yerini alırken, içinde birçok farklı spor aleti bulunduran oyun grupları da yine Mamak belediyesi atölyelerinde üretiliyor.

İHTİYACA UYGUN TASARIMLAR

İlçenin ihtiyacının dışa bağımlı olmadan belediyenin kendi tesislerinde üretim yapıldığının altını çizen Başkan Şahin, mevcut personel ve malzemelerle yapılan ürünler sayesinde büyük ölçüde tasarruf sağladıklarını belirtti. Başkan Şahin şunları söyledi:

“Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün bünyesinde bulunan atölyelerde birçok kalemde üretim gerçekleştiriyoruz. Hem ilçemizin ihtiyaçlarına göre tasarımlar yapıyoruz hem de maliyeti en aza indirgiyoruz. Tasarlanarak üretilen malzemeler, ilçemizde ihtiyaç duyulan noktalara yerleştirilirken, üretimin ilk aşamasından montajına kadar geçen süreç personelimiz tarafından titizlikle yürütülüyor”

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER