Mamak Belediyesi hayvan işletmecileri ile istişare toplantısı yaptı

Mamak Belediyesi, hayvancılık faaliyetlerinin desteklenmesi adına çalışmalarını sürdürüyor.

Mamak Belediyesi hayvan işletmecileri ile istişare toplantısı yaptı

Mamak Belediyesi, ilçede tarım ve hayvancılığın daha iyi konuma getirme adına çalışmalar yapmaya devam ediyor.

Mamak Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, hayvan işletmecileri ile istişare toplantısı yaptı. Toplantıda hayvan üreticileri ve satıcılarının talepleri dinlendi. Mamak Belediyesi, sosyal, kültürel gibi birçok alandaki çalışmaları ile kendinden söz ettirirken, kırsal kalkınma hamleleri ile de konuşuluyor. Mamak’ı tarım ve hayvancılığın şehri yapacak çalışmalara imza atan Mamak Belediyesi, hayvancılık faaliyetlerinin desteklenmesini sağlayacak projelerle dikkat çekiyor.

Hayvan işletmecileri ile istişare toplantısı, Mamak Belediyesi Kutludüğün Düğün Salonunda gerçekleşti. Toplantıya Mamak Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Mehmet Murat Erten, belediye ziraat mühendisleri, muhtarlar ve Gökçeyurt, Lalahan, Kutludüğün, Kızılcaköy ve Ortaköy’de hayvancılıkla uğraşan hayvan işletmecileri katılım gösterdi. Toplantıda, hayvancılık faaliyetlerini yeniden canlandırılması amacıyla bir hayvancılık modelinin oluşturulması ve bu modelin geliştirilmesi konuları üzerine konuşuldu. Mamak Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Murat Erten, kırsal mahallelerin canlandırılmasını sağlayacak tarım ve hayvancılık çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini söyledi.

Mamak Belediyesi hayvan işletmecileri ile istişare toplantısı yaptı

"YENİ NESLİN DE TARIM VE HAYVANCILIĞA YÖNELMESİNİ SAĞLAMAK İSTİYORUZ"

Murat Erten, “Şehirler gücünü kendi merkezinden alıyor. Burada tarım gücümüz, hayvancılık gücümüz, turizm gücümüz, insan gücümüz, ne varsa bunları önce keşfetmemiz gerekiyor. Bizim bu toplantıyla amacımız nedir?, Yeni neslin de tarım ve hayvancılığa yönelmesini sağlamak istiyoruz. Üreticilerimizin de bu alanda yeni teknolojileri görmelerini, öğrenmelerini istiyoruz. İsrafın önlenmesi, gıda kayıpları, tarım ve hayvancılık girişimciliğinin artmasına öncülük etmek istiyoruz" dedi.

Tarım ve hayvancılık ekonomisinin güçlenmesine katkı sunmak istediklerini anlatan Erten, "Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi, “Köylü Milletin Efendisidir”. Köylü, çiftçi ve çoban kardeşlerimizin yaşadıkları sıkıntıları biliyoruz. Bu noktada Mamak Belediyesi olarak her zaman sizlerin destekçisi olmaya devam edeceğiz. Siz üretmemiş olsanız bu ülke ayakta kalamaz. Onun için siz üreticiler çok kıymetlisiniz. Bugüne kadar ülke ekonomisine vermiş olduğunuz katkılardan dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Mamak Belediyesi, tarım ve hayvancılık ekonomisinin güçlenmesi adına çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER