Mamak Belediyesi haşere ile mücadele dönemine başladı

Yaz mevsimi için geri sayım başlarken Mamak Belediyesinden haşere ile mücadelede yeni sayfanın açıldığı bilgisine yer verildi. Mamak Belediyesi haşere ile mücadele kapsamında ekiplerin saha çalışmalarına devam ettiğini bildirdi.

Mamak Belediyesi haşere ile mücadele dönemine başladı

Havaların ısınmasıyla birlikte, sivrisinek ve diğer haşerelerde görülen artış, belediye ekiplerini harekete geçirdi. Mamak Belediyesi haşere, böcek ve sineklere karşı ilaçlama ve mücadele çalışmalarına başladıklarını duyurdu.

Mamak Belediyesine bağlı ekipler dere yatakları, bina altı suları, doğal havuzlar, sulama havuzları başta olmak üzere kanalizasyon ve yağmur suyu drenaj hatlarında ve yeşil alanlarda başlatılan ilaçlama çalışmasının sürdürüldüğünü ifade etti.

MAMAK BELEDİYESİ'NDEN YEŞİL ALANLARA İLAÇLAMA

Mamak ilçesinde vatandaşların piknik yaptıkları alanlarda yoğun ilaçlama çalışmaları yapıldığı ifade edilirken her hafta belirlenen periyotta çalışmaların devam ettiği açıklandı.

Mamak Belediyesi haşere ile mücadele dönemine başladı

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) onaylı ve Sağlık Bakanlığından ruhsatlandırılmış, insan sağlığına zararsız, çevre sağlığı grubu ilaçların kullanıldığı çalışmalar kapsamında ekipler, dere yatakları, bina altı suları, doğal havuzlar, sulama havuzları başta olmak üzere kanalizasyon ve yağmur suyu drenaj hatlarında, parklarda sinekle mücadele çalışmalarını yoğunlaştırdı. Mamak Belediyesi çöp konteynerleri de dahil olmak üzere devam ettiği temizlik çalışmalarını aynı zamanda yaklaşan Kurban Bayramı ile beraber de ilçedeki ibadethaneler de yaydı. Ekipler ilçede köşe bucak temizlik çalışmasına imza attı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER