Mamak Belediyesi Hacivat Karagöz Gölge Oyunu Kursu verecek

Anadolu kültüründe özel bir yeri olan ve yüz yıllardır insanların toplanıp seyrettiği gölge oyunları günümüzde de ilgi çekiyor. Eğlenceli bir aktivite olan gölge oyunları konusunda Mamak Belediyesinden teşvik edici bir hamle geldi.

Mamak Belediyesi Hacivat Karagöz Gölge Oyunu Kursu verecek

Gerçekten yaşayıp yaşadıkları bile tam olarak bilinmeyen iki isim Hacivat ve Karagöz, gölge oyunları ile günümüzde adlarından söz ettirmeye devam ediyor. Farklı karakterlerinde olduğu ve taklide dayanan, perdede oynatılan bu oyun her yaştan vatandaşın ilgiyle takip ettiği sosyal bir aktivite olarak varlığını sürdürüyor.

BAŞVURULAR BAŞLADI

Yaz ve Ramazan akşamlarında insanların farklı ortamlarda seyretme fırsatı bulduğu gölge oyunları ile ilgili Mamak Belediyesi bir paylaşımda bulundu. Söz konusu paylaşımda belediye olarak Hacivat karagöz gölge oyunu yapım oynatım kursu verileceği ifade edildi.

Mamak Belediyesi Hacivat Karagöz Gölge Oyunu Kursu verecek

Mamak Belediyesi tarafından 15-40 yaş aralığındaki kişilere verilecek gölge oyunu kursu için kayıt süreci bugün itibariyle başladı. Bu programda yer almak isteyen vatandaşlar 31 Ekim'e kadar Musiki Muallim Mektebine giderek gerekli işlemleri yapabilecekler. Kayıt sürecinin tamamlanmasının ardından ilk ders 2 Kasım'da yapılacak.

BİR ÇOK BAŞLIKTA EĞİTİMLER VERİLECEK

Kursiyerler, kurs boyunca tasvir yapım, seslendirme ve perde dersi, doğaçlama ve oyun çalışması gibi konularda bilgili isimlerden eğitim alacaklar. Kurs sonunda katılımcılara belge verilecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER