Mamak Belediyesi Hacivat-Karagöz geleneğini yeni nesle öğretiyor

Mamak Belediyesi, Hacivat-Karagöz geleneğini yeni nesle de öğretmek için çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Mamak Belediyesi Hacivat-Karagöz geleneğini yeni nesle öğretiyor

Sosyal ve kültürel etkinliklere önem veren Mamak Belediyesi bu yöndeki çalışmalarına devam ediyor. Belediye başkanı Veli Gündüz Şahin’in öncülüğünde Mamak Belediyesi, çeşitli kültür ve gelenekleri yaşatmak adına, özellikle bunları yeni nesille tanıştırmak için faydalı aktiviteler yapıyor. Kültür ve sanat etkinliklerine aralıksız devam eden Mamak Belediyesi, çocuklar için yaz etkinliklerini Hacivat-Karagöz Oyunu ile sürdürüyor.

Mamak Belediyesi, birbirinden güzel etkinlikleri Mamaklılarla buluşturmaya devam ediyor. Karagöz-Hacivat Orta Oyunu’nu, Aile Merkezleri’nde mahallelerdeki çocuklarla buluşturmayı planlayan belediye, ilk gösteriyi Lalahan ve Yeşilbayır Aile Merkezi’nde gerçekleştirdi.

MİNİKLER GELENEKSEL MİZAH ANLAYIŞINI BEĞENDİ

Mamak Belediyesi Yeşilbayır Aile Merkezi ve Lalahan Aile Merkezinde, gölge oyunu içerisinde büyük öneme sahip olan Hacivat-Karagöz oyunu ile yüzlerce miniği ağırladı. Hacivat Karagöz gölge oyunu etkinliğini çocukların yanı sıra beraberinde gelen ebeveynleri de keyifle izledi. Geleneksel mizah anlayışı ile minikleri kahkahaya boğan gölge oyunu, minik seyircilerden büyük alkış topladı. Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, çocukların kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak ve hayal dünyalarını zenginleştirmek amacıyla onlara özel kültürel etkinlikler düzenlediklerine dikkat çekti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER