Mamak Belediyesi Farklı Perspektiflerden Afet konulu panele ev sahipliği yaptı

Cumhuriyet tarihinin en büyük hasarlı doğal afetlerinde ilk sırada yer alan Kahramanmaraş depremi sonraki farkındalık etkinlikleri artırıldı. Yapılan çalışmalar farklı alanlarda geniş katılımla gerçekleştirilmeye devam ediyor.

Mamak Belediyesi Farklı Perspektiflerden Afet konulu panele ev sahipliği yaptı

Türkiye geçmişinden günümüze kadar deprem ülkesi olmasının gerçeğini bir çok defa yaşadı. Son olarak 6 Şubat Depremi on binlerce canı hayattan kopararak afetlere hazırlı olmanın ne demek olduğunu bir kez daha hatırlattı.

AFETLERDE YAŞANANLAR KONUŞULDU

En acı tecrübelerden birisi olarak gösterilen bu depremin ardından bölgeyi ve ülkeyi yeniden kalkındırma çalışmaları sürdürülüyor. Çalışmalar sürerken bir yandan da bu olayı unutturmamak ve yenilerine hazırlanmak için programlar hayata geçiriliyor. Bu kapsamda Mamak ilçesinde önemli bir etkinlik gerçekleştirildi.

Mamak Belediyesi Musiki Muallim Mektebi Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleşen panel Ankara Kent Konseyi tarafından hazırlandı. Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, AFAD Yetkilileri ve çok sayıda alanında ismin katıldığı panelde afetler ve bıraktığı etkiler konuşuldu.

“ÇARE ÖNLEM ALMAKTIR”

Panelde söz alan Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin “Deprem sonrasında gördük ki, Türk toplumu en çok bir araya gelen, dayanışma yapan, kenetlenen, birbirine hiç ayrım yapmadan, insan ve şehir ayırt etmeden anında kenetlenir. Çare, fay hatlarına, dere yataklarına, sel yataklarına bina yapmamak. Binlerce kardeşimiz hayatını kaybetti, aileleri çocuklar kayboldu. Çare önlem almaktır, dürüst olmaktır” dedi.

Mamak Belediyesi Farklı Perspektiflerden Afet konulu panele ev sahipliği yaptı

“FESTİVALİ ÇOK ÖNEMSİYORUM”

Panele katılan ünlü oyuncu Mert Fırat ise “Genel dertlerimizden bahsettik. Afetlere daha hazır olabilmek için neler yapmalıyız onu konuştuk. 60 binin üstünde kayıp var. Bu farkındalığı yaratmak ve vatandaşlarımızın bilinçlenmesini sağlamak amacıyla festivali çok önemsiyorum” dedi.

Panel gerçekleştirilen söyleşilerin ardından sona erdi. Söz konusu programın ilerleyen günlerde yeni oturumlarının gerçekleşeceği öğrenildi.

SONRAKİ HABER