Mamak Belediyesi Ekolojik Köy, minik misafirlerini ağırladı

Mamak Belediyesi Ekolojik Köy, minik misafirlerini ağırladı. Öğrenciler, uygulamalı tarım dersi alarak unutulmaz anlar yaşadı.

Mamak Belediyesi Ekolojik Köy, minik misafirlerini ağırladı

Mamak Belediyesi Ekolojik Köy, minik misafirlerini ağırlayarak İlk Adım Anaokulundan 65 öğrenciye uygulamalı tarım eğitimi verdi.

Mamak Belediyesinin kent insanını doğayla, tarımsal üretimle ve köy yaşamıyla buluşturan, tarımsal üretimi öğrenme ve deneyimleme olanağı sağlayan Ekolojik Köyü, minik misafirlerini ağırladı. Ekolojik Köyde, meyve ve sebze bahçeleri, lavanta bahçesi, fırın, yöresel ürünler bloğu, sera, kafe, hizmet binaları, otopark, aromatik bitkiler, üretim alanları, satış stantları ve arıcılık faaliyetlerinin bulunduğu alanlar yer alıyor.

Arıcılık eğitiminden, meyve kurutmaya, salça yapımından tohum ekimine kadar köy yaşamını yerinde gören minik öğrenciler, tarım eğitimi aldı. Mamak Belediyesi, her yaştan vatandaşa uygulamalı tarım eğitimi veriyor.

Mamak Belediyesi Ekolojik Köy, minik misafirlerini ağırladı

"HER CUMA GÜNÜ ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÖĞRENCİLER EKOLOJİK KÖY’DE"

1 Nisan’dan itibaren bin 172 minik öğrenciye uygulamalı tarım eğitimi veren Mamak Belediyesi, her Cuma günü özel gereksinimli öğrencileri Ekolojik Köy’de ağırlıyor. Mamak Belediyesi, Ekolojik Köy’de İlk Adım Anaokulundan 65 öğrenciye tarımı öğretti. Eğitim programı, Mamak Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ve Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlendi.

Program kapsamında minik öğrenciler tarım ve çiftçilik eğitimi aldı. Atölye çalışmasına katılan öğrencilere Kırsal Hizmetler Müdürlüğü Ziraat mühendisleri tarafından teorik ve pratik bilgiler verildi. Öğrenciler, önce Karagöz-Hacivat gösterisi ile arıcılık eğitimi aldı ardından sırayla meyve kurutma ve salça yapımını öğrendi. Minik öğrenciler son olarak ekşi mayalı ekmeği yoğurup pişirdiler.

Mamak Belediyesi Ekolojik Köy'de gerçekleştirilen tarım eğitimi sayesinde minik öğrenciler hem eğlendi hem de öğrendi. Veliler ise Ekolojik Köy'de yapılan eğitimden büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER