Mamak Belediyesi Aybüke Öğretmenin adını Musiki Muallim Mektebi kütüphanesine verdi

2017 yılında henüz 22 yaşında Batman'da bir terör saldırısının ortasında kalarak şehit olan Aybüke Yalçın aradan geçen yıllarda bir sembol haline geldi. Mesleğine duyduğu sevgi ve "Öğretmen oldum ben" sevinci ile akıllarda yer edinen Aybüke Öğretmen'in adı Mamak'ta bir kütüphaneye verildi.

Mamak Belediyesi Aybüke Öğretmenin adını kütüphaneye verdi

Şenay Aybüke Yalçın Müzik öğretmeni olarak görev aldığı Batman'ın Kozluk ilçesinde Belediye Başkanına yönelik saldırıda vücuduna isabet eden mermilerden dolayı ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Neşesi ile hafızalardan silinmeyen Şenay öğretmenin terör saldırısında şehit düşmesinden dolayı yurt genelinde adı bir çok yere verilerek kendisi ve anısı unutturulmuyor. Bu konuda harekete geçen Mamak Belediyesi, bir müzik öğretmeni olan Yalçın'ın adını Musiki Muallim Mektebi Uyanık Kütüphanesine verdi.

Mamak Belediyesi Aybüke Öğretmenin adını Musiki Muallim Mektebi kütüphanesine verdi

"ONUN MİRASI BURADA HER ZAMAN YAŞATILACAK"

Yeni ismiyle hizmetine devam edecek Uyanık Kütüphanede konu ile ilgili bir tören gerçekleştirildi. Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Aybüke öğretmenin ailesi ve çok sayıda ismin katıldığı törende Aybüke Öğretmen'in hatırasından bahsedildi.

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin "Aybüke Öğretmen’in hatırası, Sayın Kaymakamımız Ali Sırmalı, kıymetli Yalçın Ailesi ve sevgili hemşehrilerimizin katılımıyla bu özel mekânda hayat buldu. Onun mirası burada her zaman yaşatılacak" diyerek Yalçın'a duyulan saygı ve minneti dile getirdi.

Mamak Belediyesi Aybüke Öğretmenin adını Musiki Muallim Mektebi kütüphanesine verdi - Resim : 2

Yapılan konuşmaların ardından kurdele kesimi ile Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Uyanık Kütüphanesi Mamak halkına hizmet vermeye başladı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER