Mamak Belediyesi Ankara'ya Karadeniz'i getirdi!

Mamak Belediyesi, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Hamsi Festivali'yle Ankara'ya adeta Karadeniz'i getirdi. Vatandaş, Karadeniz ezgileri ve lezzetli hamsilerle doyasıya eğlendi.

Mamak Belediyesi Ankara'ya Karadeniz'i getirdi!

Mamak Belediyesi, Ankara'da gerçekleştirdiği bir dizi etkinlik ve festivallerle öne çıkmaya devam ediyor. 10 Aralık'ta gerçekleşen Mamak Belediyesi Geleneksek 3'üncü Hamsi Festivali'yle ise Ankara'ya adeta Karadeniz geldi!

Mamak Belediyesi Ankara'ya Karadeniz'i getirdi!

Geleneksel Hamsi Festivali'nde, Karadeniz kültürüne özgü çeşitli ezgiler çalındı, oyunlar oynandı. Kemençenin, tulumun eşlik ettiği, horonların oynandığı festivalde, hamsiler mangallara sıra sıra dizildi.

Mamak Belediyesi Ankara'ya Karadeniz'i getirdi! - Resim : 2

Vatandaşın yoğun katılımıyla gerçekleşen festivalde, 3 buçuk tok hamsi pişirildi ve dağıtıldı. Üreğil Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilen festivale Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ev sahipliği yaptı. Festivale, ilçe protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Mamak Belediyesi Ankara'ya Karadeniz'i getirdi! - Resim : 3

Festivalde açıklamalarda bulunan Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Mamaklılar olarak büyük bir aile olduklarını belirterek, hemşehrileri ile bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi. Köse, “Biz Mamaklılarla büyük bir aileyiz. Böyle güzel etkinliklerde Mamaklı hemşerilerimle bir araya gelmekten duyduğum mutluluğu bir kez daha ifade etmek istiyorum” dedi.

Mamak Belediyesi Ankara'ya Karadeniz'i getirdi! - Resim : 4

Köse ayrıca, sosyal medya hesabı üzerinden de festivalle ilgili paylaşım yaparak, birlik ve beraberliklerinin daim olmasını temenni ederek, “Geleneksel 3. Hamsi Festivali, Rabbimden birlik ve beraberliğimizi daim etmesini diliyorum. Hafta sonu Güzel Mamaklılar, aileleri, çocukları ile festivalimize katılarak vakitlerini güzel bir şekilde değerlendirdiler.” ifadelerini kullandı.

Mamak Belediyesi, düzenlediği hamsi festivaliyle vatandaşların hem Karadeniz ezgileriyle hem de lezzetleriyle kaliteli ve eğlenceli vakit geçirmesine olanak sundu. Vatandaşlar ise festivalden memnuniyetlerini dile getirdi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER