Mamak Belediyesi Ankara'nın başkent oluşunu gün boyu etkinlikler ile kutlayacak

Ankara kendisi açısından özel bir gün yaşıyor. Ülkenin 80 şehrinin yönetildiği yer olma sorumluluğunu alan Ankara bugün 101 yıl önce başkent oluşunu kutluyor.

Mamak Belediyesinden Ankara'nın başkent oluşuna özel etkinlikler

Binlerce yıllık tarihi ve kültürel geçmişi Anadolu coğrafyasında özel bir yere sahip olan Ankara 13 Ekim 1923'te önemine önem katmıştı. Türkiye Büyük Millet Meclisi yeni ülkenin başkenti olarak Ankara'yı seçmişti.

Üzerinden 101 yıl geçen bu kararın yıl dönümünde Ankara'nın Mamak ilçesinde bir çok program gerçekleştirilecek.

PROGRAMLAR ÇELENK SUNMA İLE BAŞLADI

Mamak Belediyesi ilk olarak sabah saatlerinde "Bir Milletin Yeniden Doğduğu Şehir Başkent Ankara" adlı bir çelenk sunma töreni gerçekleştirdi. Mamak Belediyesi Hizmet Binası önünde toplanan vatandaşlar ve belediye yönetimi günün anlam ve önemini birlikte yaşadı.

Mamak Belediyesi Ankara'nın başkent oluşunu gün boyu etkinlikler ile kutlayacak

BİR BAŞKENTİN DOĞUŞU SERGİSİ 20 EKİM'E KADAR AÇIK

Öte yandan Mamak Belediyesi, Musiki Muallim Mektebinde bir sergi organize etti. Bir Başkentin Doğuşu Fotoğraf Sergisi 13-20 Ekim tarihleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Mamak Belediyesi Ankara'nın başkent oluşunu gün boyu etkinlikler ile kutlayacak - Resim : 2

ANKARA KONSERİ İLE KUTLAMALAR TAÇLANACAK

Akşam saatlerinde ise Mamak Belediyesi Ankara'nın Başkent Oluşunun 101. yıl dönümü onuruna bir konser düzenleyecek. Ankara Türküleri Konseri adlı program saat 19:30'da Musiki Muallim Mektebinde yapılacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER