Mamak Belediyesi 962 kadın girişimciye tavuk desteği sağladı

Ankara'da çeşitli ilçe belediyeleri vatandaşlara maddi destek sağlamaya devam ediyor. Mamak Belediyesi de vatandaşlara sağladığı tavuk desteği ile üreticinin yüzünü güldürdü.

Mamak Belediyesi 962 kadın girişimciye tavuk desteği sağladı

Ankara'da ki ilçe belediyeleri yürüttüğü projeler ile örnek olmaya devam ediyor. Maddi manevi vatandaşın yanında olan ve özellikle bölge halkının sorunlarını dinleyen belediyeler Ankaralıların huzurlu ve refah içinde yaşaması için çalışmalarına devam ediyor.

Kırsal destek hizmetleri ile çiftçilerin yüzünü güldüren Mamak Belediyesi, destek programlarına hız kesmeden devam ediyor. Mamak Belediyesi, kadın girişimci çiftçilere yumurta tavuğu desteğinde bulundu.

foto-14-5.jpeg

962 KADINA YUMURTA DESTEĞİ VERİLDİ

Mamak’ın kırsal mahallelerinde ikamet eden, başvuruları değerlendirilen ve onaylanan 962 kadın çiftçiye 6’şar adet yumurta tavuğu verildi.

Ekolojik Köy’de gerçekleştirilen Yumurta Tavuğu Destek programında konuşan Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “962 kadın girişimciye Mamak’ta yumurta tavuğu veriyoruz.

foto-8-12.jpeg

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan diyor ki; “Bir devlet için savunma ve yerli silah sanayi ne kadar önemli ise gıda güvenliği de o kadar önemlidir. Bir milletin özgürlüğü için ekonomik imkanlar ne kadar önemliyse tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yeterli olması o derece önemlidir.

foto-7-12.jpeg

Biz de bu anlayışla ilçemizde tarım ve hayvancılıkla uğraşan hanım kardeşlerimizin her zaman yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek isterim” dedi.

Günlük yumurta ihtiyacını karşılayacak çiftçiler, Mamak Belediyesi’nin yüzde 90 hibe ile verdiği tavuklar için Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’ye teşekkür etti. Yumurta tavuğu desteğinden faydalanacak kadın girişimci çiftçilere “tavukların bitkisel üretime faydaları ve beslenmeleri” ile alakalı kurs da verildi.

SONRAKİ HABER