Mamak Belediye Başkanı Şahin'den sağlıklı yaşam için yürüme hamlesi

İnsanların gün içinde bir çok işi oturdukları yerden yapması ve gidecekleri yere araçlar yardımıyla ulaşmaları hareketsizliği beraberinde getirmişti. 4 Ekim'in dünya yürüyüş günü olmasından dolayı Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin'de bir farkındalık hamlesinde bulundu.

Mamak Belediye Başkanı Şahin'den sağlıklı yaşam için yürüme hamlesi

Uzmanlar sağlıklı bir yaşam için hareket etmenin ve yürümenin önemine sıklıkla vurgu yapıyor. Yürümenin öneminden bahseden doktorlar vatandaşlara gidecekleri yere erken bir yerde inip ya da araçlarını park edip yürüme vurgusu yapıyor.

"YÜRÜMEK KADAR GÜZEL BİR ŞEY YOK"

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin'de her yıl 3-4 Ekim tarihlerinde kutlanan Dünya Yürüyüş gününde işe araç yerine yürüyerek gitti. Yürümenin vücut sağlığına etkisi konusunda farkındalık oluşturmak için bu hamleyi yapan Başkan Şahin "Yürümek kadar güzel bir şey yok" diyerek bu aktivitenin değerine dikkat çekti.

SEÇİM DÖNEMİNDE GÜNDE 10 KİLOMETRE

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin evinden Mamak Belediyesine kadar yürüdüğü yolda denk geldiği vatandaşlar ile sohbet etmeyi ihmal etmedi. İlçe sakinlerine yürümenin öneminden bahseden Başkan Şahin yoğun geçen seçim döneminde günde 10 kilometre yürüdüğünü söyledi.

Her yaştan insanın gün içinde hareket etmesi ve yürümeye özen göstermesi sağlıklı yaşam açısından büyük önem taşıyor. Bu nedenle insanların yürümesi için teşvik amaçlı bir çok etkinlik gerçekleştiriliyor.

SONRAKİ HABER