Mamak Belediye Başkanı Şahin'den metruk yapı denetlemesi

Bir çok yerde insanların karşısına çıkan metruk binalar vatandaşlar içi tehlike oluşturuyor. Hem yapının kendisi hem de art niyetli insanlara bir yuva olmasından dolayı bu yerler ile Mamak Belediyesi de yakından ilgileniyor.

Mamak Belediye Başkanı Şahin'den metruk yapı denetlemesi

Diğer binalar ile aynı amaçlarla yapılan bu binalar zamanla terkedilerek atıl duruma düşüyor. Bakımsız kalan binanın yıkılma tehlikesi gibi ihtimaller olduğu gibi, kötü amaçlar içinde kullanılması insanları rahatsız ediyor.

"HALKIMIZIN GÜVENLİĞİ ÖNCELİĞİMİZDİR"

Mamak Belediyesi tarafından da bu konu ile ilgili çalışmalar yürütülüyor. İlçede bulunan bir metruk binayı ekipler eşliğinde denetleyen Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin alan ile ilgili gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.

Başkan Veli Gündüz Şahin "Ekiplerimizle birlikte metruk halde bulunan bir binayı denetledik, güvenlik risklerini tespit ederek gerekli önlemleri aldık. İlçemizdeki diğer tehlikeli alanlara da kararlılıkla müdahale edeceğiz. Halkımızın güvenliği önceliğimizdir" diyerek bu konunun önemli olduğuna dikkat çekti.

METRUK BİNALAR KONUSUNUN ÜZERİNDE DURULUYOR

Metruk binalar Türkiye genelinde yönetimlerin üzerinde durduğu hassas bir konu olarak akıllara geliyor. Kent estetiği ve güvenlik konularında olumsuz etkisi olan bu yerlere dair ekipler çalışmalarına devam ediyor. Mamak ilçesinde de vatandaşlar rahatsız oldukları metruk yapılara dair belediye ile irtibata geçerek gerekli tedbirlerin alınmasını sağlayabiliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER