Mamak Belediye Başkanı Şahin Somalı madencileri ziyaret etti!

Sendikaya üye oldukları için işten çıkartılan madencilerin Ankara'da ki eylemleri devam ediyor. Mamak Belediye Başkanı Şahin, Kurtuluş Parkı'nda eylemlerini sürdüren madencileri ziyaret etti.

Mamak Belediye Başkanı Şahin Somalı madencileri ziyaret etti!

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile birlikte Kurtuluş Parkı'nda eylemlerine devam eden Somalı madencileri ziyaret etti. Seslerini duyurabilmek adına yalınayak olarak Soma'dan Ankara'ya yürüyen madenciler Kurtuluş Parkı'nda eylemlerini devam ettirmişlerdi. İş güvenliği ve düşük ücrete karşı sendikaya üye olduktan sonra işten çıkartıldıkları iddia eden maden işçilerinin eylemi yurt genelinde ses getirmişti.

BAŞKAN ŞAHİN SOMALI MADEN İŞÇİLERİNİN YANINDA!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel Kurtuluş Parkı’nda oturma eylemi yapan maden işçilerini ziyaret etti. Ziyarete Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin’de katıldı. Soma'da çalışan 6 madencinin, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten atılmalarının ardından Ankara’ya yalın ayak yürüyen işçileri ziyaret eden Başkan Şahin, haklı mücadelelerinde işçilerin yanlarında olduğunu belirtti. İşçilerin örgütlenmesinin işten atılma neden olamayacağını söyleyen Başkan Şahin: “Haklı mücadelenizi yakından takip ediyoruz. Çalışma koşullarınız ve haklarınız için verdiğiniz bu mücadelede yanınızdayız” dedi.

Hatırlanacağı üzere çalıştıkları madende iş güvenliği ve düşük ücret nedeniyle sendikaya üye olan ve bu nedenle işten çıkartıldıklarını iddia eden 6 işçi Soma'da eylem başlatmıştı. Eylemlerinin 30. gününde Ankara'ya yürüme kararı alan işçilerin bu eylemi ülke çapında gündem olurken Ankara'ya yalınayak yürüyen işçiler Kurtuluş Parkı'nda oturma eylemi başlatmıştı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER