Mamak Belediye Başkanı Şahin özel çocuklarla kahvaltı programında bir araya geldi

Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan Ali Gültekin Özel Eğitim Uygulama okulunda bir kahvaltı etkinliği düzenlendi. Okulda eğitim gören özel bireyler ve ailelerinin katıldığı programda Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin'de yer aldı.

Mamak Belediye Başkanı Şahin özel çocuklarla bir araya geldi

Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de on binlerce engelli insan bulunuyor. Fiziksel olduğu kadar zihinsel engelli bireyleri hayatın içinde tutmak ve onların ihtiyaçlarını karşılamak adına bir çok program uygulanıyor.

Öte yandan hem bu öze çocukların hem de ailelerinin moral ve motivasyonlarını yüksek tutmak adına çeşitli kurumlar tarafından sosyal aktivitelerde organize ediliyor. Mamak'ta yapılan kahvaltı programı da bundan birisi oldu.

Mamak Belediye Başkanı Şahin özel çocuklarla kahvaltı programında bir araya geldi

Ali Gültekin Özel Eğitim Uygulama Okulunda düzenlenen kahvaltı programında, özel bireyler öğretmenleri ve Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin renkli anlar yaşadı. Başkan Şahin gençler ile yakından ilgilenerek onlarla sohbetler etti.

"ÖZEL ÇOCUKLARIMIZI DESTEKLİYOR OLMANIN GURURUNU YAŞADIK"

Katıldığı Kahvaltı programı ile ilgili konuşan Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin "Bu anlamlı buluşmada, özel çocuklarımızın toplumda daha güçlü bir şekilde var olabilmeleri ve tüm engelleri aşabilmeleri için gösterilen emekleri destekliyor olmanın gururunu yaşadık. Onların hayata katılımını artırmak ve eğitim yolculuklarına katkıda bulunmak hepimizin sorumluluğu" dedi.

Mamak Belediye Başkanı Şahin özel çocuklarla kahvaltı programında bir araya geldi - Resim : 2

Bir çok yönden bakıma muhtaç olan bu bireyler konusunda resmi ve özel kurumlar tarafından farklı programlar hayata geçirilmeye devam ediliyor. Bu programlar ile hem bireylerin hem de ailelerinin yüzleri güldürülmeye çalışılıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER